Akira Toriyama mangaka halála óta nem tudni, mi lesz a Dragon Ball Super sorozat sorsa, most szomorú hírt kaptak a rajongók.

2024.03.19. – Természetesen most hatalmas a bizonytalanság az Dragon Ball rajongók körében, hogy mi lesz a hőn szeretett franchise sorsa. Ezt természetesen az eredeti alkotó, Akira Toriyama váratlan halála teszi bizonytanná, hiszen egyelőre nem lehet tudni, hogy jogilag és erkölcsileg lehetséges-e a különböző projektek folytatása. Egy nemrég megjelent V-Jump oldalnak köszönhetően most kiderült, hogy mi lesz – legalábbis egyelőre – a DB Super manga-széria sorsa.

A Dragon Ball Super szünetre megy.

Ahogy az a japán V-Jump magazin oldala megerősíti, a DB Super manga-sorozat szünetet tart. Ez természetesen a mangára vonatkozik, ami a Super anime-sorozat befejezése után is folytatódott, jó néhány fejezettel bővítve az eseményeket. A sorozat jövőjével kapcsolatos találgatások persze azóta csak szaporodnak, hogy a legendás alkotó elhunyt. A V-Jump borítóján, ami a DB Super Hero Arc utolsó fejezetét ünnepli, megerősíti, hogy a sorozat szünetre megy.

Miért?

A szünet oka hivatalosan még nem derült ki, szóval simán lehet, hogy csak azért jön most egy kis szünet, mert éppen véget ért az aktuális fejezet. Ez Japánban szokás a manga-kiadásban. Persze az is feltételezhető, hogy a franchise tisztázása érdekében szünetelnek a munkálatok. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy meddig nem látunk új manga-fejezetet, amit ugye már Toyotarónak köszönhetünk.

Bár Toyotaro átvette az új DB történetek illusztrálását, beleértve a Super-t is, Toriyama haláláig folyamatosan írta a sorozatot. Így nem tudni, hogy a történetből mennyi volt megírva. Elképzelhető az is, hogy a Super Hero Arc befejezése lehet a sorozat fináléja.

Egyelőre tehát türelmesnek kell lennünk, hogy megtudjuk, valójában hogyan is folytatódhat a Dragon Ball. Még előttünk áll az új Sand Land anime, amihez egy videojáték is készült. Érkezik a DB Daima spin-off sorozat, amiben a sorozat hősei gyerekké változnak. A Dragon Ball Super sorsát valószínűleg a következő két hónapban jelentik be, Toriyama hátrahagyott munkái közül bőven lesz mit várni. Reméljük, hogy semmi akadálya nem lesz a folytatásnak.

Ezt láttad?

Dragon Ball-mentes lista: amit szintén Toriyama adott a világnak

 

×