Mindenki számára elérhetővé tette az Apple a Vision Pro headset alkalmazásait. Az eszköz App Store-ja rácáfolhat a kétkedőkre, hogy kevés app lesz hozzá.

Gábor János

2024.03.17. – Jó lépésnek bizonyult az Apple részéről, hogy mindenkinek kattintható webes felületet is közzétett a Vision Pro alkalmazásaihoz, mert így kifoghatja a szelet a kétkedők vitorlájából, akik azzal támadják a méregdrága eszközt, hogy a kihasználásához nincs elég app. A nem csak az AR/VR szemüveg menüjéből, hanem bármely böngészőből elérhetővé vált Vision Pro App Store-ban bárki böngészheti a kínálatot anélkül, hogy a headsetre is szüksége lenne. Ez tényleg nagyszerű lehetőség azoknak, akik érdeklődnek a kütyü iránt, de még nem biztosak benne, hogy meg akarják venni, és azoknak is, akik már rendelkeznek a headsettel, hiszen akkor is válogathatnak az alkalmazások között, ha nincs náluk a Vision Projuk.

Minden csinálhatsz a Vision Pro áruházában, amit az App Store-ban

A webes App Store ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a headseten lévő verzió. Böngészhetsz a kategóriák között, kereshetsz konkrét alkalmazásokat, elolvashatod a leírásokat és értékeléseket vagy szűrheted az appokat ár, kiadási dátum és értékelés alapján. Letölteni, mondjuk a Vision Pro nélkül egyiket sem tudod (de, minek is?), ugyanakkor érdekes megismerni, milyen kínálatot találsz, ha majd hozzájutsz egyhez. A webhely egyelőre csak angolul, amerikai verzióban érhető el, de hamarosan más nyelvekre is megjelenik.

Az Apple Vision Pro AR/VR headset 2023 novemberében jelent meg, többek között nagy felbontású 3D-s kijelzővel, fejmozgás-követéssel és kézmozgás-vezérléssel, ami játékokhoz, filmekhez, zenehallgatáshoz, oktatáshoz és még sok minden máshoz egyaránt alkalmassá teszi. A piacon még csak pár hónapja elérhető – egyelőre az Egyesült Államokban. Korábban az Apple Vision Pro alkalmazások és az App Store különböző funkciói és akciói közötti böngészésének az egyetlen módja az volt, ha már vásároltál Apple Vision Prot. Ez most megváltozott, miután az Apple kiadta a visionOS App Store webes verzióját, amelyet az emberek kedvükre és tetszőleges eszközön böngészhetnek.

Ezt is nézd meg:

5 szempont, amire figyelned kell, ha laptop vásárlásán töröd a fejed

×