Nagyon szomorú, de lassan leáldozóban van a Nintendo 3DS és a Wii U időszaka. Hamarosan minden online szolgáltatás offline lesz.

2024.03.15. –  Mondhatjuk, hogy minden konzol addig él, amíg be tudjuk kapcsolni, de a szolgáltatók oldaláról ez azért máshogy néz ki. Minden platformnak van egy ciklusa, ami hivatalosan addig tart, amíg azt támogatja a kiadója. A PlayStation 4 például hivatalosan addig „él”, amíg a Sony még gyárt frissítést hozzá, valamint életben tartja az online szolgáltatásokat. Utóbbit szokták a legtovább húzni a cégek, hiszen elvétve még némi profitot is hozhatnak a konyhára akár az utolsó pillanatban is. A Nintendo egészen mostanáig húzta a 3DS-sel és a Wii U-val, ám most úgy látják, a két platformnak leáldozott.

Mindjárt itt a vége

nintendo

Forrás: Nintendo

A japán cég esetében furcsa a helyzet, ugyanis már tavaly márciusban megszüntették a két platform eShop támogatását. Vagyis 3DS-en és Wii U-n már egy éve nem lehet vásárolni semmit online. Ám ettől függetlenül még nem szüntették be az online játék lehetőségét. Így ha például Pokémon csatákat akartunk vívni barátaink ellen online, még pár napig megtehetjük. A Nintendo korábban már felkészített mindenkit arra, hogy „2024 áprilisában” állnak le az online lehetőségek, viszont már köztudott a pontos dátum is. A cég anno X-en jelentette be a búcsú napját.

Minden online játékfunkció 2024. április 8-án áll le 3DS-en és Wii U-n.

Ez tehát azt jelenti, hogy van még egy kis idő kihasználni az online játékmódjait kedvenc játékainknak a platformokon. Amire viszont figyelni kell, hogy március 11-ével lezárult annak lehetősége, hogy összekössük régi és új switches felhasználónkat. Így ha van kredit a 3DS-hez, vagy Wii U-hoz kötött fiókjainkon, azt csak március elejéig menthettük ki onnan. Ha erről lecsúsztunk, sajnos megy a levesbe a fizetőeszköz is.

Ezt olvastad már?

Megagigaüber játékakció indult az Epicen – Mutatjuk a 49 legjobb vételt

×