Bár a Resident Evil 2 Remake teljesen új nézetet hozott be a klasszikus játékba, szerencsére egy modder visszahozta a régi érzést. Ezt már szeretjük!

2024.03.14. – Ha teljesen őszinte akarok lenni, annak ellenére, hogy a PS1 korszak óta nagy Resident Evil rajongó vagyok, a fix kameraállás nekem annyira nem jött be. Emlékszem, hogy minden kameraváltásnál máshogy működött a kontroller, emiatt nehéz volt megszokni, hogy hogyan is kéne mozogni. Ha a karakter kiment a képből, néha olyan nézetet kaptam, hogy nem látszódott az ellenfél, stb. Szóval nekem ezzel a FIX-kamera dologgal voltak gondjaim. Mégis, amikor megláttam a következő modot, megdobbant a szívem.

Nos, azok a Resident Evil rajongók, akik régen tényleg sokat játszottak a sorozattal, most a RE2 Remake közben is átélhetik a klasszikus stílust. Történt ugyanis, hogy egy modder, ‘alphaZomega’ bemutatta a Resident Evil 2 Remake fix kameraszögekkel játszható módját, ami ráadásul ingyen letölthető.

A modder 1700 fix kameraszöget helyezett el a játékban, így az egész játék végigjátszható ezzel a moddal.

Mit jelent ez?

Azok számára, akik nem vágják, hogy milyen volt a RE régen, ez úgy néz ki, hogy amikor mész a karaktereddel, akkor mindig mindent egy fix kameranézetből látsz. Ha kimész a képből, akkor a nézet egy másik kamerára vált. Nem a karaktered háta mögül látod az eseményeket, és nem tudsz nézetet váltani, sőt még körbenézni sem. Persze nem a RE volt az első játék, ami így épült fel.

Nagy poén lett volna, ha ezt a fix-kamera módot maga a Capcom építi be a remake-be, de egyértelmű, hogy a felújított verziók már egy teljesen más közönséget céloznak meg. Ami még jobb a modban, hogy több más, klasszikus funkció is átkerült. Ilyen például az automatikus célzás, amivel ugye a karakter minden célzáskor alapból az ellenfélre fordul, bármerre is néz, még akkor is, ha a zombi nem látszódik a képernyőn. Sőt: a modder létrehozott egy kameranézet-szerkesztőt is, szóval te is át tudod variálni a nézeteket. A mod letölthető innen!

Ez egy kötelező mod minden régi Resident Evil rajongónak, egyszerűen zseniális. Nézz csak bele!

Ezt láttad már?

Ezért kár elvárni a konzoloktól 60 FPS-t – legalábbis egyelőre

×