Disney, LEGO és Dungeon Hunter játékokon dolgozó alkotók máris a fedélzeten – lassan minden összeáll ahhoz, hogy egy igazán király új DND cím érkezzen.

Gábor János

2024.03.14. – A Gameloft közölte, hogy „licenceli a világ legnagyszerűbb szerepjátékát”, a Dungeons & Dragons®-t az IP-t birtokló Wizards of the Coast-tól, a Hasbro egyik leányvállalatától, hogy új játékot adjon ki PC-re és konzolra. Az IP-t a montreali stúdió fejleszti, olyan alkotók közreműködésével, akik korábban a Disney Dreamlight Valley-n, a LEGO Star Wars: Castawaysen vagy az ikonikus Dungeon Hunter sorozat játékain dolgoztak.

Forrás: TechRaptor

A játékról máris elárulták, hogy a Dungeons & Dragons univerzumán belül is a mitikus Forgotten Realmsban játszódik és olyan egyedülálló kooperatív játékmenetet fog kínálni, ami a túlélés, az életszimuláció és az akció-RPG innovatív hibridjére épül. Ebben a játékban a legendás franchise gazdag története találkozik a valós idejű túléléssel, egy egyedülálló kampányban, ahol a rugalmasság, a bajtársiasság és a veszély szinte folyamatosan jelen van.

Izzítják az új DnD címet

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Wizards of the Coasttal együttműködve egy teljesen új élményt nyújthatunk a Dungeons & Dragons univerzumában” – mondta Lee Kaburis, a Gameloft Montreal vezető producere. „Mindannyian nagy DnD rajongók vagyunk, és máris keményen dolgozunk az elképzelésünk életre keltésén, valamint a csapatunk bővítésén, és alig várjuk, hogy a jövőben további részleteket osszunk meg veletek.”

„A barátkozás a játékasztalon és azon kívül is mindig is a Dungeons & Dragons egyik alapvető értéke volt,

és életre szóló rajongóként az a célunk, hogy ezt az élményt egy másik műfajba vigyük, és az újoncok, illetve a társasjátékok mesterei egyaránt élvezhessék” – fűzte hozzá Marc-Andre Deslongchamps kreatív igazgató. A Wizards of the Coast és a Hasbro részéről Eugene Evans stratégiáért és licencelésért felelős vezető csatlakozott a közleményhez, jelezve, hogy a Gamelofttal kötött megállapodás passzol a stratégiájukhoz, amiben lefektették a DnD műfaj határainak kitolását. A játékstúdiót dicsérve azt mondta: „lenyűgöző a múltjuk”, szenvedélyük a DnD, ezért biztos benne, hogy „hihetetlen élményeket építenek” majd az új IP-hez.

És ezt láttad már?

Dűne videojáték-történelem – Ezekről kell tudnod a Dune: Awakening előtt

×