A PlayStation Plus egy kiváló előfizetés, ami a Sony platformját pörgetőket komoly mennyiségű játékkal látja el. Ám ezek közül néha eltűnnek címek…

2024.03.13. – A PlayStation Plus egy olyan előfizetési rendszer, ami mondhatjuk elengedhetetlen egy PlayStation felhasználó életében. A legtöbb multiplayer lehetőség ehhez a rendszerhez van kötve, ha nincs előfizetés, akkor előfordulhat, hogy csak szólóban lehet élvezni egy adott címet. Persze emellett igyekszik a Sony bónusz tartalmakat kínálni. Vannak olyan játékok, amikbe játékon belüli extrákat kapunk, ha előfizetői vagyunk a Plusnak, valamint havi szinten ingyenesen elérhető játékokkal is megdobálnak minket. Legszebb az egészben, hogy legtöbbször kapunk külön PS4-es, valamint PS5-ös játékot is, így utóbbi tulajdonosai még több tartalmat kapnak a pénzükért. Sőt, hogy erre még rátegyenek egy-két lapáttal, létezik egy Extra, illetve egy Premium kínálat is, amihez jár egy játékkatalógus, így pedig tényleg egy halom lehetőség zúdul a nyakunkba, ha hajlandók vagyunk előfizetni a komolyabb csomagokra.

Plus

Az egyetlen fájdalom, ami talán ront az előfizetés nívóján, hogy bizonyos játékok nem maradnak örökké kínálatban. Ennek feltehetően jogi háttere van, lejárhat a szerződés a Sony és az adott játék kiadója között, a megállapodást pedig nagy valószínűséggel nem hosszabbítják meg. Ez persze csak egy, egészen kézenfekvő eshetőség, gyakorlatilag számtalan egyéb oka lehet egy ilyen kivonulásnak a kínálatból. A játékosok oldaláról mindez kényelmetlen lehet, mert mindenki szeret hatalmas backlogot létrehozni, ám ha az nem azért fogyatkozik meg, mert sikerült befejezni onnan egy címet, az egészen fájó.

Több játékról is le kell mondani

A Sony hamarosan több, jelenleg az Extra és Premium kínálatban elérhető játéknak engedi el a kezét. Itt többek között érdemes megemlíteni a Koei Tecmo Warriors All-Stars-át, amit most emiatt komolyan le is áraztak a PS Store-ban. A következő 3 játéktól tehát hamarosan búcsút kell vennünk, várhatóan március 19-én.

 

Emellett sajnos még vannak említésre méltó játékok, amiket hamarosan el kell felejtsünk, ha csak a PS Plus-szal szeretnénk operálni. S mivel limitált idő van hátra arra, hogy ezeket teljesítsük, egy táblázatba összeírtuk nektek, hogy körülbelül mennyi időt vehet igénybe a végig vitelük.

Játék Platform(ok) Mennyi idő teljesíteni? Ekkor kerül ki a kínálatból
Civilization 6 PS4 10–30 óra körülbelül egy kampány Március 19
Code Vein PS4 26–61 óra Március 19
Ghostwire: Tokyo PS5 11–42 óra Március 19
Haven PS4, PS5 10–18 óra Március 19
NEO: The World Ends With You PS4 40–100 óra Március 19
Nights of Azure PS4 16–41 óra Valószínűleg április 16
Nights of Azure 2: Bride of the New Moon PS4 13–50 óra Valószínűleg április 16
Outer Wilds PS4, PS5 17–27 óra Március 19
Tchia PS4, PS5 12–15 óra Március 19
Warriors All-Stars PS4 8–42 óra Valószínűleg április 16

Ha a fent említett PS Extra, vagy Premium játékok közül akár csak egy bakancslistás, érdemes lesz sietni!

Ezt olvastad már?

Létezik egy Dragon Ball-epizód, amit még egyetlen magyar sem látott

×