Hamarosan élesedik az új PS5-rendszerfrissítés, ami egészen hasznos új funkciókat hoz.


Bódi Dániel

2024.03.13. – A mai napon a Sony bejelentette, hogy hamarosan minden egyes PlayStation 5 konzolra megérkeznek azok az újdonságok, melyeket még februárban  a meghívott felhasználók egy béta tesztelés során kipróbálhattak. Bár a legújabb frissítés pontos érkezését még nem ismerjük, a Sony hangsúlyozta, hogy még ebben a hónapban, azaz márciusban mindenki megkapja.

És érdemes is lesz telepíteni, hiszen a frissítés után finomodik a DualSense kontroller hangszórója és mikrofonja, aminek maximális hangerejét feljebb tornázzák, de persze továbbra is tetszőlegesen állítható. Továbbá az új mesterséges intelligencia alapú fejlesztéseknek hála javul a mikrofon zajszűrése, így a gombnyomás és más környezeti zaj már nem fog behallatszódni a játékba.

A Share Screen extra funkciókkal gyarapodik: a nézők már már emoji-reakciókat is küldhetnek a közvetítő játékosnak, sőt, mindenféle vonalakkal és jelzésekkel segíthetik (vagy zavarhatják) a játékot. Ezt a funkciót azonban a házigazda bármikor kikapcsolhatja, ha túlságosan zavarónak találja, vagy szimplán nem kíváncsi a többiekre. Ez nagyjából így fog kinézni a gyakorlatban:

Mindezeken túl hamarosan állítható lesz a PlayStation 5 konzol bekapcsolás- és állapotjelzőjének fényereje, melyet a frissítés után háromféleképp variálhatunk: lehet alig láthatóan halovány, választhatjuk a közepes szintet, vagy maradhatunk a gyári alapbeállításoknál is. Ezt a lehetőséget a Beállítások menüben a bekapcsolás-jelző hang mellett a Hang és fény menüben fogjuk megtalálni.

Hogy a Sony pontosan mikor fogja kiadni az újabb funkciókat, azt mint mondtam, még nem tudni, de valószínűleg már csak az utolsó finomhangolásokat végzik és néhány napon, maximum két héten belül már élesedik. A frissítéshez igazából sok mindent nem kell csinálni, hiszen alapból automatikusan frissül a konzol, ha viszont ez ki van kapcsolva, akkor manuálisan kell majd elindítani a letöltést, addig pedig – szokás szerint – az online funkciókhoz sem lehet hozzáférni.

Ezt is olvasd el:

Létezik egy Dragon Ball-epizód, amit még egyetlen magyar sem látott

×