Sötéten látja a játékkonzolok jövőjét az egyik gyártó korábbi vezetője. Peter Moore szerint elég valószínű, hogy nem lesz több konzolgeneráció.

Gábor János

2024.03.12. – Aligha lesz több konzolgeneráció a jelenlegi Xbox Series X|S és PlayStation 5 után – állapította meg nem kis megrökönyödést kiváltva Peter Moore. Az üzletember korábban vezette a Microsoft Xbox divízióját, az Electronic Artsot és a SEGÁ-t, míg most a Unity élén dolgozik. Ha valaki véleményére érdemes odafigyelni, akkor az biztosan ő, de mielőtt temetnénk mindent, ami konzol,

érdemes megnézni, a szakember mire alapozza az elméletét.

Moore-t az IGN szólaltatta meg a konzol jövője kapcsán – nekik árulta el, hogy kifejezetten pesszimista a kérdésben, és ez messze nem új dolog. Emlékeztetett: már 2007-ben, az Xbox 360 idején feltette magának a kérdést, hogy megéri-e pénzt áldozni új konzol fejlesztésére, mert egyrészt azt gondolta, hogy a TV-k talán olyan chipekkel lesznek felszerelve, melyek önmagukban is képesek játékok meghajtására, másrészt azt látta, hogy hamarosan eljöhet a PC-s játékok reneszánsza. Bár a Microsoft az akkori Xbox vezér kétségei ellenére sem hagyta abba a játékkonzolok gyártását, Moore ma aktuálisabbnak érzi a dolgot, mint akkor.

Forrás: Wikipedia

„Már nem a nappaliban vagyunk. Visszakerültünk a hálószobába a Youtube-influenszereinkkel meg a TikTokereinkkel, és most már minden az on demand tartalomról szól…

A Z generáció pedig úgy van vele, hogy miért kéne 400-500 dollárt költenem egy külön videójátékos hardverre, mikor ott van nekem az okostelefonom, vagy a PC-m, vagy a Macem és ezeken is elvagyok egy tűrhető kontrollerrel?”

Ezért bukhatnak a játékkonzolok

A cégvezető azt gondolja, most a Microsoft és a Sony vezetői számára is komoly kérdés, hogy a végéhez közeledik-e a konzolok kora, és ez valóban érezhető – gondoljunk csak az utóbbi 1-2 év nagyarányú elbocsátásaira, még olyan játékkiadó stúdióinál is, mint a Sony, aminek jelenleg jobban fut a szekér a konkurenciánál. Mindezzel párhuzamosan azt is bejelentette egymás után mindkét nagy gyártó, hogy az exkluzív videojátékainak multiplatformos megjelenésével kell növelnie a bevételét, mert a játékkonzolok oldaláról érkező profit kevésnek bizonyul a fejlesztés magas költségeihez képest.

És ezt láttad már?

Idióta vagy zseniális? – Sufnituning level over 9999, avagy hobbibarkácsok gamer székei

×