Az Apple MacBook szériája 2006-ban jelent meg. Azóta az alapvető kialakítás nem változott, ám az elkövetkezendő évek okozhatnak meglepetést.

2024.03.07. – Manapság az OLED kijelzők egyre nagyobb elterjedésének köszönhetően egy új irányvonal is kirajzolódni látszik. Ez pedig nem más, mint a hajlítható kijelzővel felszerelt eszközök fejlődése. Korábban , a sérülékeny panelek esetében ezt nem lehetett megoldani, ám az OLED panelek már jóval nagyobb tűréshatárral rendelkeznek. A Samsung és a többi telefongyártó már évek óta jelentkezik kihajtható, kinyitható telefonokkal, melyek sok esetben Tablet-Telefon hibridként viselkednek. Ezen kívül azonban találkozhatunk már a semmiből előbukkanó TV-vel vagy épp a karunk formáját követő okoskarkötővel a technológiának köszönhetően.

Van azonban egy olyan cég, mely még nem jelentkezett hasonló kütyüvel. Ez pedig nem más, mint az Apple. Az elmúlt időszakban többször is érkeztek pletykák kihajtható iPhone-ról vagy épp iPadről, de komolyabb szivárgások nem erősítették meg ezeket. Ráadásul a sokszor túl bizakodó leakerek sem osztottak meg ezekkel kapcsolatos pletykákat. Úgy tűnik, hogy nem véletlenül. Március első napjaiban, az elismert Apple szakértő és elemző, Ming-Chi Kuo friss információkkal szolgált az Apple terveivel kapcsolatban.

Érkezhet a kihajtható MacBook?!

Ming-Chi Kuo elárulta, hogy az Apple háza táján egyenetlen egy eszközt vehetünk biztosra, mely a fentebb nevezett technológiai előnyt használná ki. Ez nem egy iPad, nem egy iPhone, hanem egy 20.3 inch képátlóval rendelkező MacBook. Az első MacBookok 2006-ban debütáltak, később ez ágazott szét az Air, Pro és a „sima” szériára. A kialakítás azonban nem sokat változott, jelenleg is átlagos laptopra emlékeztetnek az Apple MacBookjai. 2027-től azonban ez megváltozhat, hiszen az Apple javában teszteli a különleges eszközt a színfalak mögött. 

A jelenlegi palettában a 16 inch képátlóval felvértezett MacBook Pro tekinthető a legnagyobb eszköznek, hiszen a 17 inches MacBook Pro forgalmazása már 2012-ben megszűnt. Nagy eséllyel prezentációknál, előadásoknál lehetne hasznosítani a nagy képernyőméretet, miközben a hordozhatóságon sem esne csorba. Új kialakítású tabletet, telefont egy ideig tehát nem kell várni az Apple háza tájáról, ám laptopos fronton lehetnek meglepetések az elkövetkezendő években. Természetesen a hivatalos bejelentésekig érdemes óvatosan kezelni az ilyen jellegű pletykákat, híreket.

Forrás: MacRumors

Ezt láttad már?

Zabáljuk az online játékkal a sávszélességet! Készen áll erre az internet?

 

×