Napokkal a Call of Duty: Warzone Mobile megjelenése előtt a fejlesztők figyelmeztetik a játékosokat, hogy miből lehet kitiltás. Ne csináld!

2024.03.07. – Nem vagyunk messze a Warzone Mobile megjelenésétől, ami új lendületet adhat a CoD-nak és egyáltalán a battle royale műfajnak. Az Activision viszont felkészülve arra, hogy esetleg sokan máris egyfajta csaláshoz folyamodnak, figyelmeztetést adott ki. A kiadó nemrég egy Discord bejegyzésben azt írta: a március 21-i megjelenési előtt nagyobb frissítés érkezik, de nem árt észben tartani egy-két dolgot – írja a FragSter.

Az egyik dolog, amire külön felhívták a figyelmet, az a látómező – avagy a FOV-beállítás módosítása. A FOV ugye annak a mértéke, hogy a játékosok mennyire látják be a látómezőt. A FOV beállítása mindenki számára elérhető a játék PC-s verziójában, de nagyon régóta szeretnék a játékosok, ha konzolon is változtatni lehetne. A FOV mértéke mindenki számára egyedi dolog, mindenki úgy állítja be, ahogy neki jó, ugyanakkor egy mobiljáték esetében a beállítás igen fontos lehet az eltérő nagyságú képernyők miatt. Persze előnyt is jelenthet.

Warzone Mobile-ban van?

Jelenleg a Warzone Mobile-ban az engedélyezett maximális FOV-érték 90, de különböző tartalomgyártók láttak már 120-ast is. Ezt azonban nem hivatalos beállítással, hanem lényegében a játék fájljának módosításával érik el, ami akár bannal is járhat.

„A FOV módosítót a játékosok arra használják, hogy a játékban a fejlesztők által ajánlottnál nagyobb mértékben növeljék a látótávolságot. Ez előnyt biztosít másokkal szemben, mivel ezeknek a játékosnak nagyobb a látómezeje, mint másoknak” – írja az AFKGaming.

„A megjelenés előtt frissíteni fogjuk a szabályzatunkat, de alapvetően nem fogunk bannolni a FOV beállítás módosításáért” – mondta az Activision. Hozzáteszik ugyanakkor, bármilyen más játékfájl-módosításáért, különösen azokért, amelyek komoly előnyt adhatnak, bann is járhat. Szóval az Activision egyelőre nem tudja, hogy kit bannoljon és kit ne, de félő, hogy a játékfájl módosítók előnyre tehetnek szert azokkal szemben, akik ezt nem tudják megcsinálni. Nem árt tehát arra felkészülni, hogy a játékfájl módosítók kihasználják majd, amit csak lehet.

Azokban a régiókban, ahol a játék már elérhető, nemrég jött egy frissítés, amiben új grafikai beállítások érkeztek, javították a fegyverek hibát. A Warzone Mobile március 21-én jelenik meg világszerte.

Ezt láttad már?

Megjelentek a STALKER játékok Xboxra + mutattak egy csomó új játékot az Xbox-eseményen

×