A pénznek nincs, a kriptovalutának van, mi az? Szag. Vagyis ez esetben illat – egy parfüm, amit a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje jelentetett meg.

Gábor János

2024.03.07. – Az utóbbi évek egyik legbizarrabb árukapcsolásának lehetünk tanúi, és egyáltalán nem kamuról, vagy poénról van szó: a Binance megjelentetett egy kriptó ihletésű (bárhogy is kell ezt elképzelni) parfümöt. A stílusosan aranyszínű kupakkal megjelenő üvegcse elvileg a március 8-i Nemzetközi Nőnapra időzítve jutott a tőzsde eszébe, ami mindenáron össze akarja kapcsolni magával a furcsa terméket, így azt a szlogent választotta, hogy

„Fragrance meets finance”.

A szójáték megőrzésével együtt lefordíthatatlan szólam nagyjából annyit tesz, hogy a „Illat és pénzügy találkozása”, de ennyivel aligha lehet megindokolni a parfüm létjogosultságát. A tőzsde X-oldalán azzal mutatták be a terméket, hogy az „egzotikus összetevők luxus fúziója”. Azt írják, ezzel, a CRYPTO nevű illattal szeretnék serkenti a közösségi kommunikációt „a nemek közötti szakadék áthidalásáról”.

A Binance valódi szándéka a parfümmel

A TechCrunch beszámol egy videóról is – ezen a vállalat egyik képviselője járókelőket kérdez arról, hogy próbálták-e már a kriptót, majd megszagoltatja velük a bizarr parfümös üveget. A suta kampány alapján az Eau de Binance nem is parfüm, sokkal inkább egy eszköz akar lenni, amivel kriptóval kapcsolatos tapasztalatokról lehet beszélgetést indítani a nőkkel. Gratulálunk a Binance-nek, hogy ilyen „sokra” tartja a nőket! Ezzel biztosan sikerül társadalmi párbeszédet indítani…

A parfüm kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható. A Binance inkább közösségi médiában indított játékok jutalmaként, valamint rendezvényeken szeretné osztogatni.

És ezt láttad már?

5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt szakítanának veled a videojáték miatt

×