Az Amazon Prime adaptációja teljesen friss élmény lesz még akkor is, ha kened-vágod a Fallout univerzumot, hiszen ez egy sosem látott történet.

Gábor János

2024.03.07. – Új trailer jelent meg a Fallout tévésorozathoz, és ez már sokkal nagyobb képet ad arról, hogy mire számíthatsz tőle – beleértve a vizualitást, amiről a tavalyi teaser után csak remélni mertük, hogy szorosan követi a Bethesda játékaiban látott jellegzetes stílust. Az új, hosszú, több mint háromperces előzetesben jobban megismerhetjük a főszereplőt, akik körül bonyolódik a cselekmény. Lucy szerepében Ella Purnellt láthatjuk, Maximus karakterét Aaron Moten kelti életre, de akit végképp’ várunk, az Tarantino egyik nagy kedvence, a sokszor minden hájjal megkent rohadékokat alakító Walton Goggins, aki az orrát és sármját vesztett Cooper Howard figuráját alakítja, és egyelőre nem teljesen egyértelmű, hogy ízig-vérig negatív karakter lesz-e.

Forrás: Amazon Prime

A Fallout-sorozat azért lesz új élmény még a franchise rajongóinak is, mert nem egy konkrét játék tévéképernyőre szült újragondolása. A showrunnerek egyfajta Fallout 5-ben gondolkodtak, vagyis ugyanabba a világba helyeztek egy teljesen új sztorit. Ennek megfelelően a fentebb írt szereplők konkrétan szintén nem jelentek meg a játékokban, igaz, azokból ismert archetípusoknak azért megfelelnek. Lucy egy Vault Dweller (kb. „menedéklakó”), aki a sorozat elejétől fogva arra készül, hogy elhagyja a Vaultját, majd Los Angeles felé vegye az irányt, a kietlen pusztasággá változott világban. Maximus az Acél Testvériség katonája, míg Cooper egy fejvadász Ghoul. Mindhárman jelentős képernyőidőt kapnak a frissen kiadott, valószínűleg utolsó trailerben, ami azért segít képbe kerülni a sorozat narratívája kapcsán.

Graham Wagner társ-showrunner korábban közölte: nagyon bízik benne, hogy a sorozat egynél több évadot kap, de elismerte, hogy manapság ez sok sorozattal sosem történik meg. A csapata mindenesetre elég anyagot halmozott fel a folytatáshoz, így innentől már mi, a nézők döntünk a Fallout széria sorsáról, egyetlen távirányító segítségével. A rövid szinopszis:

200 évvel az apokalipszis után a luxus menedékházak szelíd lakói kénytelenek visszatérni a súlyosan radioaktív pokolba, amelyet őseik hagytak hátra, és megdöbbenve tapasztalják, hogy egy hihetetlenül összetett, nevetségesen furcsa és rendkívül erőszakos univerzum vár rájuk.

Az Amazon Prime némileg szokatlan módon mind a nyolc epizódot egyszerre tölti fel a kínálatába, április 11-én. Reméljük, nem minden mindegy alapon teszi (mert nem sikerült)! A megtekintési listához itt tudod hozzáadni.

És ezt láttad már?

Dűne videojáték-történelem – Ezekről kell tudnod a Dune: Awakening előtt

×