A CS2 Ratingjét sokan nem szeretik, ám az beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A Counter-Strike „sima” rangjainál azonban valami nincs rendben.

2024.03.06. – A Counter-Strike 2 megjelenése alaposan felkavarta az állóvizet a meccsek és rangok tekintetében is. A meccsek megnyeréséhez korábban 16 körre (és/vagy hosszabbításra) volt szükség, ám a Counter-Strike 2-ben ez megváltozott. A Valve MR12 formátumánál már 13 nyert kör is elegendő, melyekkel papíron sokkal dinamikusabb, izgalmasabb meccseket kaphatunk. Már ez a változtatás is elegendő volt arra, hogy megossza a közösséget. Közel fél évvel a megjelenés után is vannak olyanok, akik szerint vissza kellene állítani a korábbi rendszert.

A játékban megszerezhető rangok rendszere is megváltozott. Kétféle számmal is találkozhatnak a játékosok. Az egyik a Premier módban megszerezhető CS Rating érték. Ez sokkal inkább hasonlít egy ELO-pontszámos rendszerhez, melyet sokan kértek már a Valve-től. Mindeközben a sima, MM meccsek rangjai is átalakultak. A Counter-Strike 2 a megjelenés óta pályánként osztja ki a CS:GO-ból már ismerős rangokat. Azaz könnyen lehet, hogy valaki a Global Elite tetejét karcolgatja Dust 2-n, miközben Vertigo-n csak mondjuk MGE. Ez papíron arra ösztönözné a játékosokat, hogy több pályát is kipróbáljanak, hiszen nem kell kockáztatni a nehezen megszerezett rangokat.

Félrecsúsztak a rangok, még fél évvel a Counter-Strike 2 megjelenése után is totális káosz uralkodik

Papíron a fenti változások remek, hiszen a néha-néha játszó Casual réteg is elégedett lehet, miközben a (fél)profi játékosoknak is ott a Premier mód. A legtöbb felhasználó azonban arról számolt be az elmúlt időszakban, hogy szinte lehetetlen kitörni Silver környékéről, akár még az egykori Global Elite játékosokat is ide osztja be a rendszer.

I thought I got bad at the game, because I’m being matched only against silvers, but, well, something is off. Valve, what is going on?
byu/rickySCE inGlobalOffensive

Ez bizony a játékosoknak is feltűnt, hiszen a CSStats weboldala világosan prezentálja, hogy Nova rang felett mindössze néhány játékost találunk a szervereken. Közel 4 és fél millió játékos adatait vizsgálva arra jutottak az oldal készítői, hogy gyakorlatilag a LE, LEM, SMFC és Global Elite rangok továbbra sem léteznek a pályákon. A nagy átlagnak valahol Nova 3 és MGE között kellene lennie, ám jelenleg szinte mindenki Silverben játszik. Teljesen irreális a rangok jelenlegi görbéje. Remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban a Valve finomít a rangokon.

Borító: YT

Ezt láttad már?

Újonc is érkezett: íme az ultimate videokártya ranglista 2024 márciusában

 

×