A World of Warcraft segítségével találtak meg egy eltűnt 16 éves amerikai kislányt, miután egy idősebb férfi kvázi foglyul ejtette.

2024.03.05. – Korábban is volt már olyan eset, amikor egy videojáték vagy egy konzol segített megtalálni egy eltűnt vagy elrabolt kiskorút. Nemrég hasonló eset történt Floridában, ahol egy 16 éves eltűnt lányt találtak meg nagyjából 1600 kilométerre az otthonától. Ahogy arról többek között a PCGamesN is beszámolt, a 31 éves férfi a World of Warcraft miatt bukott le, szerencsére.

Nem csak ő, de a lány is bejelentkezett a játékba

A rendőrség szerint a 16 éves lány és a 31 éves srác World of Warcraft fiókja is ugyanazon az IP-címen jelentkezett be, aminek segítségével végül letartóztatták a 31 éves férfit. A nyomozók egyértelműen a játéknak köszönhetik a sikert, ugyanis a World of Warcraftba azután jelentkeztek be, hogy az FBI kapcsolatba lépett a helyi rendőrséggel, és segítséget kért a 16 éves lány megtalálásához. A WoW fiókok ugyanazon a helyen jelentkeztek be. Nem kellett sok idő, hogy Thomas Ebersole kezén csattanjon a bilincs, mint kiderült, azért találkozott a 16 éves lánnyal, hogy viszonyt folytassanak.

Mint kiderült, a srác elismerte, hogy elutazott, hogy találkozzon a lánnyal, akit aztán hazavitt az otthonába, ahol állítása szerint azért rejtette el, hogy végül feleségül vegye. A Discordos üzenetváltásokból kiderült, hogy mindezt előre eltervezte annak ellenére, hogy tudta, bűncselekményt követ el. A 31 éves férfit előtt valószínűleg börtönbüntetés áll. Milyen jól tették, hogy játszottak egy kicsit együtt.

Ezt láttad már?

Kiváló filmek és sorozatok érkeznek márciusban az HBO Max kínálatába

×