A Max Trónok harca előzménysorozata a streaming éra talán legnagyobb királya volt 2022-ben. Végre jön az új évad, visszatér a House of the Dragon.

Gábor János

2024.03.05. – Már csak pár röpke hónap és nézhetjük tovább a nagyon szőke, nagyon intrikus, nagyon aljas, de közben rendkívül bátor és mindenekelőtt érdekes Targaryen dinasztia drámáját. A sárkányokkal szerencsére vastagon megterhelt sorozat kb. 200 évvel játszódik a Game of Thrones eseményei előtt, és az első évad az utóbbi idők egyik legnagyobb cliffhangerjével zárult.

Végre kiderül, hogyan tovább

A House of the Dragon visszatérő szereplőgárdája: Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans, Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall és Matthew Needham. Ők pedig az új szereplők (és karaktereik), akiknek köszönhetően tovább bővül a Sárkányok háza univerzuma: Abubakar Salim (Alyn of Hull), Gayle Rankin (Alys Rivers), Freddie Fox (Ser Gwayne Hightower) és Simon Russell Beale (Ser Simon Strong).

Forrás: HBO Max

A folytatás nyitányát, ha nem is napra pontosan, de legalább elég konkrétan belőtte Warner Bros. Discovery streaming és gaming ágazatért felelős vezetője. J.B. Perrette a napokban a Morgan Stanley’s Technology, Media and Telecom konferencián vendégeskedett – itt ejtette el egy interjúban, hogy a House of the Dragon 2. évadja júniusban kerül fel a Max kínálatába – vette észre a Variety. A lap megjegyzi, ez egybevág a korábbi jóslatokkal, amelyek 2024 nyarának elejére tűzték ki a rajtot, viszont hónapokkal korábban érkezik ahhoz képest, ahogy az első évadot időzítették. A Sárkányok háza eddigi 10 epizódját 2022. augusztus 21-e és október 23-a között láthattuk.

A folytatás egyébként már a rekorddöntögető első rész vetítése utáni héten eldőlt.

Bár a tavalyi forgatókönyvíró- és színészsztrájkok miatt sokan temették a 2. évad 2024-es bemutatását, valójában semmiféle hatással nem volt a forgatásra az amerikai filmesek munkabeszüntetése, hiszen a Sárkányok háza stábjában szinte mindenki angol, ergo nem tagja a sztrájkot hirdető hollywoodi szakszervezeteknek.

Ha még időben átvennéd, hogy hova kell tenni a karaktereket a Max sorozatában:

Ki kicsoda a House of the Dragon-ban? Itt a gyorstalpaló, hogy ne zavarodj össze!

×