Kevesen tudják, de Zack Snyder majdnem lehetőséget kapott, hogy Star Wars filmet rendezzen. Nos, most pár rajongó ezt bepótolta.

2024.03.05. – Amikor kiderült, hogy új Star Wars filmtrilógia készül, mindenki odáig meg vissza volt attól, hogy J.J. Abrams ülhetett a rendezői székbe. Ő az, akinek köszönhettük az újgenerációs Star Trek filmeket, a Super 8-at, a Lost című sorozatot, vagy éppen A rejtélyt. Mind-mind közkedvelt alkotások, így egyértelmű volt, hogy a Star Wars is jó kezekbe kerül. Ám míg a Star Wars: Az ébredő erő összességében jó visszajelzéseket kapott, nem feltétlenül az a produkció volt, amire a rajongók vártak. A másik kettő alkotásról a trilógiából már nem is beszélve, sem Rian Johnson, sem Abrams nem tudta megmenteni a folytatássorozatot. A Disney ettől függetlenül még nem akarta veszni hagyni a világ egyik legértékesebb IP-ját, így sorozatokkal és egyéb filmekkel tervezi még tovább bővíteni a Messzi messzi galaxist. A sorozatok kiválóan teljesítenek, ám új filmek a Skywalker kora óta nem jelentek meg.

star wars

A Snyder-sztori

Az egyik olyan rendező, aki majdnem elkészíthetett egy új Star Wars filmet, az Zack Snyder volt, aki a DC legutóbbi filmes univerzumának alapköveit fektette le. Ugyan felemás a megítélése a rendezőnek, papíron még mindig igencsak jól cseng a neve. Ám a projektet elkaszálta a Disney, így Syndernek maradt egy scriptje, amivel elment házalni más kiadókhoz és forgalmazókhoz. Így született meg a Netflix Rebel Moonja, aminek az első felvonása már meg is tekinthető a streaming platformon.

 

A Rebel Moon sokak szerint bizonyította, hogy a Disney jó döntést hozott Snyder hanyagolásával, azonban ez nem jelenti azt, hogy másokat nem érdekelné a rendező víziója. Az Auralnauts csapata például a netflixes űreposzon felbuzdulva elkészített egy anyagot, amiben bemutatják, hogy milyen lehetett volna Zack Snyder Star Wars mozija, ha a Disney megveszi a Rebel Moon forgatókönyvét és kánon történetet csinál belőle.

Az új reményt dolgozták át, természetesen erősen szatirikus változatban. A „snyderes” vonások természetesen megvannak, azonban ki van minden facsarva, a cél inkább a komédia, mintsem egy tényleges adaptáció. A drámai lassításokon én személy szerint jókat nevettem!

Ezt olvastad már?

Globálisan LEÁLLT a Facebook, nem nálad van a hiba!

×