A Counter-Strike 2 új opciókat is magával hozott. Ide sorolhatjuk az Nvidia Reflex funkciót is, mely többet segíthet, mint azt gondolnánk.

2024.03.05. – A Counter-Strike 2 közel fél éve megérkezett már, ám szinte minden napra jut valamilyen felfedezés. Néhány napja az is napvilágot látott, hogy az árnyékokkal kapcsolatban is érkezhetnek még finomhangolások. Addig is, a manuális módszer segítségével alacsony árnyékbeállítások mellett is láthatóvá válnak a játékosok árnyékai. Ennek köszönhetően több FPS maradhat a játékosoknál, miközben hátrányban sem lesznek. A Counter-Strike 2 azonban több olyan beállítást is hozott magával, melyet az előző kliens nem tartalmazott, így nincsenek átfogó mérések azzal kapcsolatban, hogy mi is a jó út.

Ezek közé tartozik egyértelműen az Nvidia Reflex fejlesztése is. A technológia célja, hogy a rendszerkésleltetést minél alacsonyabb szintre csökkentse. Ez a késleltetés (input lag) az interakció folyamatának kezdetét (egérkattintás,) és a képernyőn való megjelenési időtartamot (lövés, forgás stb.) foglalja magában. Bizony, kritikus esetekben akár egy „ON” kapcsolón is is múlhat egy-egy millió dolláros BO5 döntő utolsó meccse, így nem elhanyagolható az Nvidia Reflex szerepe. Az összes modern kompetitív játék támogatja, a CS:GO volt csak elmaradott ilyen téren, melyet pótolt az utód.

Ez lehet a legjobb CS2 beállítás, ha minél folyamatosabb játékélményre törekedsz

ThourCS, a Counter-Strike 2 ügyelet adatbányásza az elmúlt napokban részletesen kitesztelte a Reflex és Low Latency beállításokat. Hamar kiderült, hogy átlag FPS terén nem sok különbség van a beállítások között, de még az FPS dropok tekintetében sem. A legkonzisztensebb frametime-okat (képkockák kirajzolásának ideje), azonban akkor kapta, ha a játékban található Reflex beállítás ON-ra került (nem ON+Boostra!), a Low Latency beállítást pedig nem babrálta az Nvidia vezérlőpultban, azaz OFF állásban maradt. Ezzel a kombinációval kaphatják az Nvidia kártyák tulajdonosai a legstabilabb FPS értékeket és frametime-okat, mely játékélmény szempontjából többet jelent, minthogy 380 vagy 375 az átlag FPS. Az AMD tulajdonosok az Anti-Lag+ visszatérésében bízhatnak, ám ki tudja, hogy mikor kerül arra sor.

Ezt láttad már?

Újonc is érkezett: íme az ultimate videokártya ranglista 2024 márciusában

 

×