A Steam új funkciójának köszönhetően a Steam ismerősök, barátok nem fogják tudni, hogy milyen játékokat vettél és miket játszol.

2024.03.05. – Viccen kívül, néha előfordul, hogy esténként úgy szeretnék játszani valamivel, hogy nem hívom be a haverokat, csak elvagyok egy kicsit egyedül. Persze a Steamen mindenki látja, ha elindítottam valamit, így rögtön írnak, hogy „hello, mehet a game”. No, a Steam új frissítésének hála ez a korszak megszűnik, ami arra is jó, ha olyan játékkal játszol, ami a haverok előtt ciki lenne. Ne kelljen magyarázni, hogy miről beszélek. Még tavaly, a bétateszt indításakor mi is beszámoltunk róla, hogy a Steam tervei szerint lehetőséget teremt arra, hogy priváttá tegyük a játékkönyvtárunk egy-egy darabját. Korábban az összeset kellett letölteni, most viszont a játékokat külön-külön tudjuk priváttá tenni. A funkció megérkezett, és már lehet használni.

Mi változott még?

Ahogy említettük, a Steam kliens legnagyobb változása, hogy mostantól a könyvtárukban priváttá tehetjük a címeket, akár már a vásárláskor. Amikor megveszünk valamit, kiválaszthatjuk, hogy a játék privát legyen a könyvtárukban. A funkció persze használható a már meglévő játékok esetében is, külön-külön tudjuk őket priváttá tenni, így senki nem fogja tudni, hogy megvan vagy épp játszunk vele.

Ezen kívül még két frissítés érkezett a kliensbe. Az egyik, hogy a kosár most már minden platformon, vagyis böngészőben és az applikációban is azonos, ez korábban nem így volt. Sőt, most már a Steam Deck is szerepel a rendszerben. Megújult az ajándékozás is: mostantól akár több embernek is ajándékozhatunk egyszerre. A lényeg, hogy mostantól a Steamen sokkal rejtetett módon tudunk élni.

Ezt láttad már?

Kiváló filmek és sorozatok érkeznek márciusban az HBO Max kínálatába

×