A Steam hamarosan egy olyan újítást vezet be, ami nagyban segíti, hogy a haverok ne tudják meg, milyen játékok vannak a birtokodban.

2023.11.09. – Legyünk teljesen őszinték, néha adódik olyan helyzet, amikor nem igazán akarjuk, hogy mások – mondjuk a családtagjaink, barátaink tudjanak arról, hogy milyen játékok vannak meg. Ennek persze több oka is lehet, hogy mondjuk valakivel nem akarsz bizonyos játékokban együtt játszani, vagy épp olyan címekről van szó, melyeknek senkinek semmi köze. Aki érti, érti… Nos, a Steam hamarosan egy olyan adatvédelmi funkciót vezet be, ami segít ezen.

Legalábbis erről árulkodik egy friss szivárgás, amit az adathalász és a SteamDB készítője, Pavel Djundik leplezett le nemrég. Ha minden igaz, a Valve egy új lehetőség bevezetését tervezi, amivel be tudnánk állítani azt, hogy a Steam ismerősök, barátok mit látnak a játéklistánkból. Vagyis bizonyos játékokat el tudunk rejteni a platformon mások elől.

Steam funkció

Ha a funkció valóban bevezetésre kerül, akkor mindenki számára elérhető lesz a „Mark as Private” gomb, ami a kiválasztatott játékokat elrejti a barátok elől. Vagyis nem fogják tudni, hogy az a játék egyáltalán megvan nekünk. Ez ha hiszitek, ha nem, nagyon régóta várt funkció a Steam felhasználók körében. Korábban is volt persze lehetőség elrejteni mások elől a játékokat, de csakis az összeset. Ez tehát hamarosan megváltozhat.

Persze nem kell álszenteskedni, pontosan tudjuk, hogy a Steam felhasználók milyen játékok esetében fogják ezt a funkciót leginkább használni. Az alábbi X bejegyzés alatt is megjelentek a kommentek a 18+-os és más ciki játékokról. Még ha sosem indítjuk el ezeket a játékokat, mások akkor is látják, hogy meg van nekünk. Ciki.

A funkció persze arra is jó lehet, hogy kicsit elrejtsük a haverok vagy a család elől azt, hogy egy-egy játékban milyen sok óránk van. Ha ciki a több ezer óra a CS2-ben, akkor mehet az elrejtés. A lehetőség persze az indie fejlesztőknek is segítség lesz. Ők ugyanis végre anélkül játszhatnak, tesztelhetnek egy játékot, hogy szivárgás lenne a vége.

Ezt láttad már?

Azta! – 7 perces gameplay érkezett az Alone in the Dark reboothoz

×