Aprónak tűnő, de valójában szuperhasznos újítás érkezik hamarosan a Google Mapsbe.


Bódi Dániel

2024.03.05. – Megállás nélkül épül-szépül a Google térképes alkalmazása, ami nélkül sajnos, nem sajnos, de egészen biztosan nem jutnánk el a szomszédos megyeszékhelyig sem. De kár is arról vitatkozni, hogy melyik volt előbb: az általános tájékozódásképtelenség, vagy a Google Maps, hiszen a világ legelterjedtebb térképe nem tervez nyugdíjba menni, így remélhetőleg életünk végéig hű társunk lesz az utazásaink előtt, közben és után.

De mire másra használjuk még a Google Mapst?

Hát arra, hogy éttermet, kávézót, kocsmát, szórakozóhelyet, múzeumot, vagy bármilyen másik placcot vadásszunk. Én legalábbis a legtöbbször emiatt nyitom meg az alkalmazást, ahol akár több félórákat is simán eltöltök a ki-be zoomolásokkal meglelt és érdekesnek vélt helyek mentegetésével. De az sem ritka, amikor egy ismerősünk egy olyan helyre szervezi a találkát, ahol korábban még nem voltunk, ezért előre megnézzük, hogyan juthatunk oda. Pont az ilyen helyzetekben lesz még kiválóbb társ a Google Maps, aminek legújabb funkciójának hála soha többé nem fogunk eltévedni – vagy eltéveszteni a célállomást.

Hamarosan ugyanis a térképes alkalmazás már mutatni fogja, hogy egyes helyekre pontosan hol kell bemenni, merre található a bejárat. Bár az újítás elsőre nem tűnhet jelentősnek, aki Budapest belvárosát gyakorta látogatja, az jól tudja, mennyire hasznos lehet, valamint a konkrét helyszínekre vezető útvonaltervezéskor is pontosabban be tudja lőni az alkalmazás, hogy hová és mennyit kell majd sétálni. A jelölt bejáratokat viszont csak a helyszínek kiválasztásával zölden bekarikázva fogjuk látni, tehát a térképen random böngészgetve nem fognak megjelenni.

google-maps-entrances-5

Azt azonban nem tudni, hogy a Google mikor tervezi élesíteni ezt az újdonságot. Egyelőre csak Amerika néhány nagyvárosában, valamint Berlinben élő felhasználók számára jelenik meg, és mivel ott sem mindenkinek, valószínűleg még csak az adatgyűjtés zajlik. Amennyiben beválik – és borítékolhatóan be fog, akkor hamarosan – remélhetőleg még idén – mi is megkaphatjuk ezt az apró, de annál sokkal hasznosabb újítást.

via – Android Police

Ezt is olvasd el:

Rájuk se ismerni! – Így néznek ki ma a 90-es évek sorozatainak sztárjai

×