A március első felében megérkező iOS 17.4 több szabadságot ad az iPhone felhasználók kezébe. Érkeznek a teljesen külsős App Store alternatívák is.

2024.03.01. – 2024 márciusának elején minden Apple felhasználó az iOS 17.4 érkezését várja. Az Apple az EU nyomására kénytelen több olyan változtatást is eszközölni, mely korábban korlátok közé szorította a felhasználókat. Az iOS 17.4 verziójától kezdődően élesedhet a sideload, azaz külsős forrásokból is lehetőség lesz alkalmazások telepítésére. Ezen kívül például az NFC chipet is szabadabban kezelhetik az alkalmazások, érkezhetnek az Apple Pay és App Store alternatívák. Február 27-én meg is érkezett az iOS 17.4 RC, azaz kiadásra jelölt verziója. Ez alapján valamikor március első napjaiban debütálhat éles körülmények között is a rendszer.

Remek kérdés volt, hogy milyen gyorsan reagálnak az egyes fejlesztők az Apple változtatásaira. Az Epic Games már január végén, az elsők között jelezte, hogy bizony a Fortnite a változtatásoknak köszönhetően visszatérhet az almás operációs rendszerre, már ami az EU-t illeti. Úgy tűnik, hogy a kisebb cégek is hasonlóan ambiciózus tervekkel álltak elő az elmúlt időszakban.

Ezt tudja majd a Setapp, az első alternatív App Store

App Store alternatíva - Setapp

App Store alternatíva – Setapp

A MacPaw csapta február 29-én jelentette be, hogy áprilistól egy App Store alternatívát hoznak el az iPhone és iPad készülékekre. A Setapp legfőbb tulajdonságai:

  • A Mac felhasználóknak jelenleg havi 9.99 dolláros havi díjat kell fizetniük a Setapp-ért, cserébe rengeteg hasznos alkalmazást kapnak. Nagy eséllyel ez lehet a terv az iOS változatnál is.
  • Ezeket az alkalmazásokat gondos előkészítés, szűrés előzi meg, azaz nem kell attól félni, hogy káros alkalmazások szivárognak be ilyen módon a telefonokra.
  • A Setappban több kategóriát is megtalálhatunk majd, kezdve a produktivitást és kreativitást segítő alkalmazásokkal. Szintén megtalálhatóak lesznek majd professzionális környezetben (adatbáziskezelés stb.) remekelő applikációk is.

Az elkövetkezendő időszakban több hasonló bejelentést is várhatunk, az iOS 17.4-et pedig március hatodikáig kell az Apple-nek kiadnia.

Forrás: MacRumors

Ezt láttad már?

9 IGAZI fotó, amiről az egész világ azt hitte, hogy kamu

×