Végre megérjük, hogy minden eddig macera nélkül települnek a Windows update-ek. Ez jelentős változás lesz, és már nem is kell rá sokat várni.

Gábor János

2024.02.26. – A Windows számára nem, a lakossági felhasználóknak viszont újdonság lesz az ún. „hot patching”, vagyis a rendszer működés közben történő javításának lehetősége. A Microsoft a szerverekre szánt rendszerekben már jó ideje biztosítja ezt az opciót, de a mezei felhasználók eddig nem élvezhették az előnyeit a Windows 10-ben és 11-ben. Ez rövidesen megváltozik.

A Windows Central szerint nem csak a kisebb javítások, hanem a havi update csomagok sem igényelnek majd újraindítást, de csak az ősszel megjelenő 2024-es Windows 11 verziótól felfelé. Pár hónapig tehát még hiába keressük az opciót, viszont legalább belátható közelségbe került egy jóval kényelmesebben frissíthető operációs rendszer érkezése.

Forrás: PC Fórum

Fontos, hogy az újítás csak aktív Virtualizációalapú Biztonság (VBS) mellett fog működni. A PC Fórum itt meg is jegyzi, hogy ez kisebb lábon lövés a gamer PC-k tulajdonosainak, mivel a modernebb eszközökön alapbeállításként működő VBS-t a játékosok nagy része teljesítményproblémák miatt jellemzően kilövi. Úgy fest tehát, hogy a gamer felhasználóknak választaniuk kell az újraindítás nélküli javítás opciója és a teljesítménygondok között. Hátha őszig megoldják! Addig is a rendszer hibáit és további javítási lehetőségeit belső teszteléssel keresik.

20 év távlatából nézve nem csak a Windows terén javult a helyzetünk:

Régen minden jobb volt! – Hát ez a 10 ezredfordulós kütyü biztosan nem

×