Hamarosan új szintre léphet a Fortnite és a LEGO kollaborációja. A túlélőmód mellett saját pályákat is kreálhatunk majd építőkockákból.

2024.02.26. – A legutóbbi Fortnite szezonnal nem csupán egy új pálya és pár új játékmechanika érkezett az Epic Games „pénzverdéjébe”. A fejlesztők kibővítették a Fortnite repertoárját, s immáron ritmusjáték, Battle Royale, autóversenyzős móka, sőt még túlélőjáték is a cím. Utóbbit ráadásul egy óriáscéggel, a LEGO-val együtt teremette meg az Epic. A megjelenésekor hatalmas figyelmet kapott a játékmód, egy időben több millióan ültek a Fortnite előtt és igyekeztek „túlélni” az építőkockás világban. Maga a játékmenet egyébként kísértetiesen hasonlít a Minecraftra, annyi különbséggel, hogy a legendás Mojang-alkotás sokkal hatalmasabb világot kínál. Ettől függetlenül még a LEGO Fortnite-ban is vannak ellenségek, itt is figyelni kell karakterünk táplálására, s még dungeonökbe is lemászhatunk, hogy értékes portékákat szerezzünk magunknak. A kombinációs lehetőségekről és kreatív építésről már nem is beszélve.

Még tovább bővül a LEGO Fortnite

A játékmód megjelenése óta törekszik arra az Epic, hogy minden új kozmetikai elem elérhető legyen a speciális LEGO-világban is. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb Outfit már két verzióval érkezik, egy normál „fortniteos”, valamint egy LEGO-figurás változattal. Sőt, időről időre már meglévő Outfitek is megkapják a támogatást, nem is olyan rég például Ninja speciális skinje kapott LEGO modellt a túlélőmódhoz. Ez azt is jelenti, hogy az Epic és a LEGO hosszútávra tervez, biztosan nem tennének bele ennyi munkát, ha a következő szezonnal kukáznák az egész projektet. Ezt az is bizonyítja, hogy a legújabb leakek szerint hamarosan saját világot is építhetünk majd LEGO-ból a játékban, amivel akár pénzt is kereshetünk magunknak.

fortnite

Így van, ShiinaBR és Hypex olyan játékelemekre bukkant a Fortnite forráskódjában, ami arra utal, hogy akár saját kreálmányainkat is monetizálhatja majd az Epic. Legalábbis a leakerek szerint erre utalnak a kliensben nemrég felbukkant új feltételek, amik megkövetelik a játékosoktól, hogy „megértsék a bevételi szabályokat”, mielőtt véglegesítik a LEGO-pályájukat. Még lehet is ebben valami egyébként, máskülönben miért rángatná bele a cég a felhasználókat ilyen mélységű jogi herce-hurcába, nem igaz?

 

Persze még csak a leakekre tudunk alapozni, az Epic Games semmi hivatalosan nem közölt ebben a témában. Elsősorban úgy gondolom, hogy érdemes a LEGO Creative bővítésre figyelni, s ha esetleg tényleg lehet majd pénzt keresni a játékban, a hivatalos bejelentés után fókuszálni csak erre. Megjelenési dátumról természetesen még nincsen szó.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 21 remek játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×