A Counter-Strike 2 hibáit folyamatosan javítja a Valve, ám így sem hibátlan a játék. A teljesítménygondok mellett a csalók kérdése aggasztó igazán.

2024.02.26. – Márciusban megrendezésre kerül az első Counter-Strike 2 Major. Ennek megfelelően januárban és februárban a kvalifikációkat követhették a CS rajongók. Az első körös kvalik mindig online zajlanak, már akkor sokan aggódtak a csalók támadásai miatt. Voltak is próbálkozások, ám szerencsére a kiemelt figyelemnek köszönhetően offline eseményre nem jutott le csaló csapat. Ez azonban mit sem segít azokon a játékoson, akiknek nap mint nap meg kell küzdenie az elképesztő csaló-áradattal. Legyen szó sima MM meccsekről vagy épp Premier mérkőzésekről, mindig ott lebeg a levegőben a csalás ténye.

A fentihez hasonló jelenetek, eredmények mindennapossá váltak. Gyengébb szinteken természetesen előfordulhat, hogy a kezdőbb, rosszabb játékosok a simán csak jobban lövő ellenfelet csalózzák le, ám mindent erre fogni nem lehet. Éppen ezért lehet izgalmas dima_wallhacks legutóbbi kísérlete, ahol 100 meccsen keresztül számolta a csalókat. Ráadásul mindezt 20000 pont feletti Premier meccseken tette, ahol már egyre jobban mosódhatnak el a határok, azaz tényleg csak az egyértelmű csalásokat számolta.

100 meccsen 81 egyértelmű Counter-Strike 2 csalóval találkozott a streamer

Február 25-én ért tehát véget a 100 Counter-Strike 2 meccsből álló kísérlet. A 100 meccsen 81 egyértelmű, azaz „blatant” csalóval találkozott a streamer. Ez bizony azt jelenti, hogy minden második meccsen garantált volt a csalás ténye, de volt, hogy sokszor egymást követő meccseken is. Szintén nem kihagyható tényező, hogy vannak, akik „okosan” próbálnak meg csalni. Azaz ez a szám még több is lehet, akár a duplája is. Ez bizony igencsak szomorú jövőképet vetít elő, ha csak a Valve nem lép valami radikálisat. Pletykák szerint már a CS2 startjakor élesíteni akartak egy új Anti-Cheatet, ám ezt azóta sem tették meg. Remek kérdés lehet, hogy mennyi ideig lehet még kivárni az új védelemmel, hiszen a játékosok türelme is egyre jobban fogy.

Ezt láttad már?

11 teljesen kamu fotó, amit valódinak hitt a világ

×