Pedro Pascal már a javában alapozott a díjátadó afterjére, aztán váratlanul az ő neve került elő a díjazottat rejtő borítékból.


Bódi Dániel

„Ez több okból is helytelen. Egy kicsit részeg vagyok. Azt hittem, hogy berúghatok”

– indította beszédét a film- és sorozatipar egyik legfoglalkoztatottabb színésze, Pedro Pascal, miután átvette a legjobb drámasorozat férfiszínészének ítélt Screen Actors Guild-díjat. Pedro nyilván nagyon jól érezte magát a kollégáival az eseményen, ahol azért is tütükézett be bátran, mert álmában sem gondolta volna, hogy olyan jelöltek mellett, mint Brian Cox (Succession), Billy Crudup (The Morning Show) Kieran Culkin (Succession) és Matthew Macfadyen (Succession) győztesként színpadra kell majd állnia. A színész láthatóan valóban zavarban volt, hogy ilyen állapotban kell a kamerák és a szakma elé járulnia, de ha már így alakult, akkor egy vicces rögtönzött beszédben gyorsan köszönetet mondott a családjának és az HBO-nak, valamint Craig Mazin és Neil Druckmann alkotóknak is – akik nélkül egészen biztosan nem biceghetett volna fel ittasan a pódiumra.

„Pánikrohamot kapok, inkább megyek”

– zárta rövidre Pascal, aki a The Last of Us HBO-s játékadaptációjának főszerepével érdemelte ki a SAG-díjat – amit sokan minden idők legjobb videojáték alapján készült sorozatnak is tartanak. Mellette a poszt-apokaliptikus történet másik főszereplőjét alakító Bella Ramsey-t is jelölték, mint a legjobb női színész egy drámasorozatban, de ott már csak az erős verseny miatt is valószínűtlen volt, hogy Bellának ítéljék a díjat – amit végül Elizabeth Debicki köszönhetett meg a szeretteinek az ‘A korona’ Diana hercegnőjének alakításáért.

Az díjátadó legnagyobb nyertese azonban Christopher Nolan Oppenheimer-mozija lett, ami nem csak a legjobb filmnek kijáró elismerést, hanem a legjobb férfi főszereplő (Cillian Murphy), valamint a legjobb férfi mellékszereplő (Robert Downey Jr.)  kategóriájában is győzedelmeskedett. A sorozatoknál a Mackót díjazták a legtöbbet, ami a legjobb női színész vígjátékban (Ayo Edebiri), legjobb férfi színész vígjátékban (Jeremy Allen White), de még a legjobb vígjátéksorozat címét is elhódította.

Ezt is olvasd el:

9+1 fantasztikus sorozat 2023-ból, amit vétek volna kihagyni

×