Végre a FromSoftware és a Bandai Namco lerántotta a leplet az Elden Ring kiegészítőjének a Shadow of the Erdtreenek az előzeteséről. S már megjelenési dátumunk is van!

2024.02.21. – Az Elden Ring toronymagasan minden médiumnál 2022 év játéka volt. A FromSoftwer open-world soulsike címe nemcsak struktúrájában újított, hanem történetével és tartalmával is maradandót alkotott. De hogy mennyire fantasztikus? A személyes példámmal szeretném bemutatni. A magazin újságírás egyik pozitívuma, hogy időről időre kapunk tesztpéldányt egy-egy játékból. Anno az Elden Ring is egy ilyen játék volt, aminek tesztelését az egyik munkatársam vállalta el. Én egyenesen kerültem a lehetőséget, ugyanis a Demon’s Souls óta nem nagyon tudott lenyűgözni egyetlen játék sem ebben a műfajban, így úgy gondoltam, hogy nem tudnám objektíven értékelni. Végül valamilyen úton-módon mégis hozzám keveredett a teszt lehetősége, az eredmény pedig lenyűgözött. Egy olyan ember, aki konkrétan ódzkodott a soulslike-tól több száz órát pakolt a játékba azért, mert egy kiváló játék volt. Nem a műfaj vonzott be, hanem a téma, a karakterek, a gördülékeny játékmenet és a kielégítő jutalmazás.

Jön a „folytatás”

elden ring

Ugyan az Elden Ring megjelenése után még nem volt biztos, hogy lesz folytatása a projektnek, de azért lehetett reménykedni. A csillagászati eladások pedig szerencsére a FromSoftware-t is meggyőzték arról, hogy van értelme további időt és energiát ölni az Elden Ring bővítésébe. Szépen lassan fel is röppent a pletyka, hogy készülhet egy DLC a játékhoz, ami még tovább bővítené a már egyébként is vaskos címet. A szóban forgó kiegészítő első hivatalos előzetese pedig végre befutott, s így már címet is tudunk kötni hozzá.

Shadow of the Erdtree címmel érkezik június 21-én az Elden Ring DLC-je.

Az első előzetes már elég lett volna a hype fellobbantására, ám a FromSoftware egy megjelenési dátumot is eldurrantott a katarzis mellé. Nyár első hónapjának végén vághatunk hát bele a Shadow of the Erdtreebe, aminek előrendelése már el is kezdődött.

A videó alapján igazi Elden Ring-élményt fogunk kapni. Lesz itt hatalmas kastély, lápos vidék, tüzes, feltehetően nehezen legyűrhető óriás, na meg furcsa, rémálomba illő szörnyek. Persze azért óvatos volt a FromSoftware, szinte csak morzsákat kaptunk, de ezek bőven oltják majd infószomjunkat június végéig.

Ezt olvastad már?

RTX 4090, de mégsem? – Így nézi teljesen hülyének a vásárlóit az Nvidia

×