Sokszor hajlamos az ember elfelejteni, hogy az alsó kategória is egyre élhetőbb androidos fronton. A Motorola ezúttal is remek ár-érték aránnyal dolgozik.

2024.02.21. – Manapság már senki sem lepődik meg azon, hogy egy új Apple vagy Samsung csúcskészülék bőven félmillió forint felett nyit. Sőt, a korábban kiváló ár-érték aránnyal operáló cégek is egyre közelebb kerülnek ehhez az ársávhoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden esetben ennyi pénzt kell kiadni egy-egy telefonért. A középkategóriát célozza be a legtöbb felhasználó, hiszen 150-250 ezer forint környékén is lehet remek opciókat találni már. Sokak számára azonban csak az abszolút alsó kategória jöhet szóba.

Motorola G04

Motorola G04

A Motorola az elmúlt évben több, kiváló ár-érték aránnyal operáló telefont dobott a piacra, ám ezek leginkább a 80-150 ezres kategóriát erősítették. Éppen ezért okozott meglepetést, amikor kiderült, hogy a frissen bemutatott Moto G04 készüléket hazánkban is 50 ezer forint alá pozicionálta a gyártó. Főleg annak tükrében, hogy a bemutató során rengeteg alkalommal megemlítették a mesterséges intelligenciát vagy éppen a 90 Hz-es képfrissítést. Nézzük is, hogy mit tud az újdonság!

90 Hz-es kijelzővel és AI technológiákkal erősít a Motorola Moto G04

A készülék 4/64 és 8/128 kialakításban érhető majd el, az előbbi a RAM-ra utal, míg az utóbbi a tényleges tárhelyre. Kritikus pont lehet a kijelző, ám a szerény árcédula ellenére sem szégyenkezhet a telefon. 6.6 hüvelykes kijelzője 720×1612 pixel felbontással operál. Ez arany középút lehet a még kellemes élmény és a kihajthatóság között. Ami azonban ennél is fontosabb lehet, az a 90 Hz-es képfrissítés. Az Apple még az iPhone 15 szériánál is megmaradt 60 Hz-nél, ám jól látszik, hogy androidos frontot már egyáltalán nem feláras dolog ez.


A hátlapi kamera csupán 16 megapixeles, ám a Motorola itt már a mesterséges intelligenciát is beveti a jobb képek érdekében, ahogy bizony több rendszer-funkciónál is hasznosul majd az AI. Ezidáig ebben a szegmensben nem igazán kapott szerepet az AI, itt volt az ideje ezen is változtatni. A telefon lelke egy Unisoc T606 chip, mely 8 maggal próbálja megzabolázni az Android 14-es rendszert. Játékra nem érdemes befogni a telefont, de öröm látni, hogy ebben a kategóriában is egyre többet kaphatnak a vásárlók. A készülék hazai forgalmazása március 4-én startol el, 47 990 forintos induló árral érdemes kalkulálni.

Forrás: HVG

Ezt láttad már?

Sose érsz rá? Ami jár, az jár: van megoldás, hogy időt szakíts videojátékra

×