Sötét fordulatot tartogat a főhős számára élete legszebb napja, de ezzel mi járunk jól: a Netflix fantasy az utolsó előzetes alapján grandiózus lesz.

Gábor János

2024.02.13. – A Netflix a Tudum oldalon jelezte, hogy nyilvános Millie Bobby Brown új filmjének utolsó, nagy előzetese. A Stranger Things színésznője ezúttal egy fantasy főhőse, és ha nem bánod, hogy az ízelítő tényleg sokat mutat a filmből, akkor ki ne hagyd, mert ez az első, amiben megcsodálhatod, mekkora látványt pakoltak össze az effekteken egy petákot sem spóroló filmesek. Mintha nem is streamingre készült fantasy lenne, hanem a nyár mozis kasszasikere. Már persze, ha tényleg jó. De nem kell sokat várni, hogy ez is kiderüljön.

 

A Damsel egy olyan kötelességtudó fiatal királyi sarj (Millie Bobby Brown) története, aki a család unszolására beleegyezik, hogy hozzámegy a neki kiválasztott herceghez (a még mindig ripacs Nick Robinson), de az ahelyett, hogy a hitvesi ágyba vinné, inkább laza mozdulattal beküldi egy sötét szakadékba, aminek a mélyén rettenetes szörny lakozik. Az év férje nem véletlenül akar rögtön a lagzi után megözvegyülni: ősi adósság fejében dobja az arát a tűzokádó sárkány elé, viszont a lány úgy dönt, mégsem az ő omlós husija lesz a fő fogás.

 

A látottak alapján hiába elképesztően látványos a film, ha jórészt ismerős sablonok sorakoznak benne egymás mögött. Ne legyen igazunk, de hacsak nem Millie Bobby Brown alaposan megkoreografált nagy menekülése a Damsel fő motívuma, akkor félő, hogy az egész unalomba fullad. A Stranger Things sztárja mellett mindenesetre szépen csillog a többi remek színész, Angela Bassett (Fekete Párduc), Robin Wright (Wonder Woman) vagy épp’ Ray Winstone (A tégla) neve. Miattuk is reméljük, hogy nem több ismert fantasy kalandfilm összeollózott montázsa csupán, mert a látottak alapján van itt Csillagpor, Hófehér és a vadász, Demóna, meg minden. Bízva a legjobbakban szólunk, hogy a Damselre már nem kell sokat várni: a Netflix március 8-án tölti fel a kínálatba.

Ha bírod a kosztümös történeteket, ezt se hagyd ki – szintén Netflix:

100%-os Netflix sorozat: ezzel a thrillerrel nem lőhetsz mellé

×