Az Amazon elfelejtett szólni a Prime Video alapcsomagjának előfizetőinek, hogy innentől kezdve számukra elérhetetlen egy funkció a platformon.

2024.02.13. – Abban a világban, amiben már a Disneynek, valamint a Skynak is saját streaming platformja van, természetesen az Amazonnak is fel kell mutatnia valamit. Hozzájuk köthető a Prime Video, amit egyébként a Twitch Prime előfizetők automatikusan megkapnak. A bevezető mondat csalóka, ugyanis az Amazon Prime Video az egyik legelső ilyen felület. Már 2006-ban létezett egy korábbi verziója, de az még inkább egy online videotéka volt, mint egy mai értelemben vett „streaming” felület. Kijelenthetjük, hogy sikeres a felület, 2021-ben már 175 millió felhasználó regisztrált a Prime-ra. Azóta ez a szám feltehetően csak nőtt, ugyanis az elmúlt években rendesen ráfeküdtek a sajátgyártású sorozatok és filmek gyártására. Ezeket pedig természetesen exkuzívan a streaming platformon érhetjük csak el.

Hoppá, ez meg hová lett?

Ahogy az lenni szokott, a Prime Video esetében is több előfizetési csomag áll rendelkezésre. Van egy meglehetősen olcsó, 900 Ft-os verzió, ami csak egyetlen felhasználó számára teszi lehetővé a streaminget. S január óta már reklámmentességet sem ad, csak teljes hozzáférést a platform tartalmaihoz. Ha az emberek el szeretnék kerülni a reklámokat, akkor még egy ezrest kell odavágniuk az Amazonnak ehhez. Ami érdekes, hogy mindez az USA-ban 9, illetve 12 dollár, ami jócskán drágább, mint amiért mi „prime-ozhatunk”. Épp ezért nem is lehet 100%-ban összehasonlítani a két régió szolgáltatását.

prime

A napokban egyre többen szólaltak fel elégedetlenségük miatt az Amazon ellen. Kiderült ugyanis, hogy a legolcsóbb csomagot fizető felhasználók egy újabb alapfunkciót veszítettek el idén. A reklámok mellett már a streamelhető tartalmak minősége sem tudja elérni a maximális szintet. A német 4kfilme.de vette észre, hogy eltűnt a legkisebb csomaggal rendelkezők számára a Dolby Vision HDR és a Dolby Atmos lehetősége. Nem mondanám ezt kardinális változásnak, az azonban kellemetlen, hogy erről hivatalosan egy szót sem szólt az Amazon. Később a Forbes is megerősítette a németek észrevételét. Ezek után persze az Amazon is bevallotta, hogy szándékosan változtattak a streamelési jogokon. Ragtapasz a problémára, hogy a Dolby Atmos ingyenes alternatívája, a HDR 10+ továbbra is elérhető az alapcsomaggal rendelkezők számára.

Ezt olvastad már?

Ezek most a Warzone legjobb fegyverei a Season 2 megérkezése után

×