A Huawei állítólag szintén dolgozik egy Vision szemüvegen, ami az Apple Vision Pro versenytársa lesz. Viszont könnyebb és olcsóbb.

2024.02.13. – Bár egyelőre ez még csak pletyka, de úgy tűnik, hogy nem az Apple az egyetlen, ami szeretne nagy sikereket elérni egy mixed-reality technológiát kínáló szemüveggel. Az Apple Vision Pro nemrég jelent meg a tengerentúlon, többek között egy veszélyes trendet elindítva. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor a Huawei is dolgozik egy Vision headseten, ami a Vision Pro versenytársa lehet. A készülék legfontosabb jellemzője viszont, hogy jóval olcsóbb lehet, mint az Apple terméke.

Illusztráció

Mi készül?

Nos, a WCCFTECH szerint a Huawei saját chipet fejleszt az egyedi Vision szemüvegéhez, ahogy azt az Apple is tette. A Vision Pro belsejében az almás cég saját M2 és R1 chipjei találhatók. A pletyka szerint a Huawei állítólagos Vision headsetjéből hiányozni fog az EyeSight technológia, ami a Vision Pro esetében megmutatja a viselő szemét, hogy mások ne rémüljenek halálra.

Egy Weibo-n (kínai közösségi oldal) megjelent poszt a kínai okostelefon-gyártó, a Meizu Technology korábbi marketingvezetőjétől származik, aki szerint a Huawei Vision headset saját fejlesztésű chipeket és Sony micro-OLED 4K kijelzőt kap, de hiányozni fog belőle az Eyesight technológia. A súlya 350 gramm lesz, szóval könnyebb, mint a 600 grammos Vision Pro.

A Huawei együttműködik a legnagyobb kínai chipgyártóval, az SMIC-kel, ahol még idén beindulhat az 5 nm-es chipek gyártása. Egy csúcskategóriás chipre számíthatunk, ha a Huawei nem akarja, hogy az Apple Vision Pro headsetjével szemben alulmaradjon. Az ára miatt viszont talán sokkal inkább eljuthat az emberekhez az élmény, amit kínál. A pletykák szerint fele annyiba kerül majd, mint a Vision Pro, ami jelenleg minimum 3500 dollár, vagyis kb. 1,2 millió forint.

Természetesen az Apple a kínált élményben és minőségben előrébb jár majd a jelenleg is fejlesztés alatt álló alkalmazásokkal. Már készül egy második, majd egy harmadik generációs Vision Pro szemüveg is, ami az első generációs Vision Pro-t felülmúlja majd. A Huaweinek és az összes többi versenytársnak – Google, Samsung, stb. – nem lesz könnyű dolga, az biztos.

Ezt láttad?

Játssz ezzel a 7 vízalatti horrorral és többé a fürdőkád se lesz ugyanolyan!

×