Gaming

Akkora királyság a Palworld Apple Vision Pron, hogy megáll az ész

Gábor János

2024.02.08. – Olyan óriási virtuális kijelzőt kanyarít eléd az Apple Vision Pro, mint annak a rendje, és ez egészen új megvilágításba helyezi, nem is feltétlenül a VR-tartalmakat, hanem azt, hogy a jövőben szükségünk lesz-e képernyőkre egyáltalán, vagy elég felcsapni egy fejlett kevert valóság headsetet a sokkal jobb élményért. Ahhoz persze még sokat kell fejlődniük az AR/VR eszközöknek, hogy felvegyék a versenyt a legjobb gamer monitorok vizuális élményével, de Alex Volkov technológiai influencer Palworld-videója alapján nem biztos, hogy ez a jövő nagyon távoli lenne.

Volkov az X-en mutatta be, hogyan méretezhető a térben a virtuális kijelző, amit fokozatosan annyira megnövelt, mintha legalábbis egy több méter széles tévén játszana. A videós egy 115 hüvelykes 4K HDR kivetítő méreteivel vetette össze az Apple Vision Pro képességeit, és arra jutott, hogy sokkal nagyobb ablakban tudja maga elé pakolni a játékot, sokkal jobb színekkel és felbontással – mindezt úgy, hogy

egy másodpercre sem kell lemondania a multitasking lehetőségéről.

A Steam Linken keresztül futtatott Palworld mellé kitehető minden más feladat (mondjuk a böngésző), amit közben figyelni akar. A két videón demonstrálta azt is, hogyan lehet térben szétpakolt munka és gaming állomást varázsolni akár a konyhapultból, ha úgy tetszik. Mindeközben, ha adódik valami és ki kell mennie, például a fürdőszobába, nem kell levennie az Apple Vision Prot, hiszen minden virtuális ablak, amit megnyitott, ott hagyható a térben, vagy átkapcsolható a helyiségre, ahová átment és folytathat mindent onnan, ahol abbahagyta.

Forrás: Alex Volkov

Az egyelőre borsos áron, és jelenleg csak az Egyesült Államokban hozzáférhető kevert valóság headset lényege, hogy nem csak VR-tartalmak kijelzője, hanem önálló számítógép akar lenni, és ezt láthatóan hozza is. Ahhoz pedig kétség sem fér, hogy az Apple nagyon szeretné a gaming, ezen belül pedig az Arcade felé terelni a Vision Pro felhasználókat. A piacterükön egyelőre párját ritkítja az AR/VR-ra készült tartalom, de nyakamat rá, hogy ez gyorsan és hamar változni fog, mert Volkov videói alapján ebben a dologban nagyon is van fantázia – csak el ne rontsák!

A Palworld meg közben arat tovább, csak győzzék szerverrel az üzemeltetők:

Gábor János

Korábbi cikkek

Végre! – Régóta várt funkció érkezik a Spider-Man 2-be márciusban

2024.02.08. - Akár végigjátszottad már a Marvel's Spider-Man 2-t PlayStation 5 konzolodon, akár nem, érdemes…

1 óra telt el azóta...

A Disney bevásárolja magát az Epic Gamesbe – a célpont a Fortnite

Gábor János 2024.02.08. - A filmes cégóriás beszáll az Epic Gamesbe, ráadásul nem is akármekkora…

2 óra telt el azóta...

Ezeket a játékmódokat hozta el a Warzone Season 2

2024.02.07. – Február hetedikén hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III második,…

15 óra telt el azóta...

Pillanatok alatt feltörhető a Windows védelme – Nincs is rá megoldás?

2024.02.07. - A Windows éppen 17 éve, 2007 januárjának végén mutatta be a BitLocker nevet…

15 óra telt el azóta...

Több szinten is átalakult a Counter-Strike 2 füstje – Erre számíthatsz

2024.02.07. - A Counter-Strike 2 rajongók végre kicsit fellélegezhettek, hiszen február hetedikén új frissítésre ébredhettek.…

15 óra telt el azóta...

Pofátlanul jó áron húzhatod most be ezt a 144 Hz-es gamer monitort

2024.02.07. - Az elmúlt években minden máshoz hasonlóan a gamer monitorok piaca is átrendeződött. Míg…

16 óra telt el azóta...