Fortnite

A Disney bevásárolja magát az Epic Gamesbe – a célpont a Fortnite

Gábor János

2024.02.08. – A filmes cégóriás beszáll az Epic Gamesbe, ráadásul nem is akármekkora összeggel: a vállalat 1,5 milliárd dollárt (kb. 540 milliárd forintot) fizet azért, hogy részese legyen egy Fortnite-hoz kapcsolódó „teljesen új játék- és szórakoztató univerzum” létrehozásának. Az együttműködés lényege, hogy a két vállalat ismert és népszerű márkái, karakterei, játékai egy hatalmas rendszerben legyenek elérhetők. A „hogyan” még nem teljesen világos, de biztos, hogy megvalósul.

Forrás: Disney

„Amellett, hogy világszínvonalú játékélményt nyújt és együttműködik a Fortnite-tal, az új, hosszútávú univerzum számos lehetőséget kínál majd a fogyasztóknak, hogy játszhassanak, tartalmakat nézhessenek, vásárolhassanak és kapcsolódhassanak a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, az Avatar és más címek kontentjeihez, karaktereihez és történeteihez” – közölte a Disney. Az együttműködés híréhez kiadtak egy előzetest is, ami alapján úgy fest, hamarosan lehetővé válik a felhasználók számára, hogy saját történeteket és élményeket hozzanak létre a két vállalat közös univerzumaiban, illetve meg is osszák egymással ezeket a tartalmakat.

„Az Epic Games-szel való izgalmas kapcsolatunk a szeretett márkáinkat és franchise-ainkat egyesíti a rendkívül népszerű Fortnite-tal, egy új játék- és szórakoztató univerzumban. Ez az eddigi legnagyobb belépésünket jelenti a gaming világába. Alig várjuk, hogy a rajongók úttörő módokon élhessék át az általuk kedvelt történeteket és világokat” – magyarázta a Disneyt vezető Bob Iger.

„A Disney hitt abban a lehetőségben, hogy a Fortnite-ban egyesíthetjük a világainkat, ráadásul az Unreal Engine-t használjuk az egész portfólióban. Most valami teljesen újon dolgozunk együtt, hogy egy olyan tartós, nyílt és átjárható ökoszisztémát építsünk, ami összehozza a Disney és a Fortnite közösségét” – erősített rá Tim Sweeney, az Epic vezérigazgatója.

A két vállalat együttműködése amúgy nem új dolog, hiszen a játékkiadó különböző vidámparki élményekhez és Star Wars-filmekhez járult már hozzá az Unreal Engine technológiájával, míg a Fortnite a Disney szezonális együttműködéseinek és élő eseményeknek adott otthont, köztük a Marvel Nexus Warnak, ami több mint 15,3 millió egyidejű játékost vonzott.

Jobb is, ha a Disney végre erősít kicsit:

Gábor János

Korábbi cikkek

Ezeket a játékmódokat hozta el a Warzone Season 2

2024.02.07. – Február hetedikén hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III második,…

13 óra telt el azóta...

Pillanatok alatt feltörhető a Windows védelme – Nincs is rá megoldás?

2024.02.07. - A Windows éppen 17 éve, 2007 januárjának végén mutatta be a BitLocker nevet…

14 óra telt el azóta...

Több szinten is átalakult a Counter-Strike 2 füstje – Erre számíthatsz

2024.02.07. - A Counter-Strike 2 rajongók végre kicsit fellélegezhettek, hiszen február hetedikén új frissítésre ébredhettek.…

14 óra telt el azóta...

Pofátlanul jó áron húzhatod most be ezt a 144 Hz-es gamer monitort

2024.02.07. - Az elmúlt években minden máshoz hasonlóan a gamer monitorok piaca is átrendeződött. Míg…

14 óra telt el azóta...

Közel 20 Warzone fegyvert érintenek a Season 2 nerfek, buffok – Itt a lista

2024.02.07. - A Warzone játékosok több mint két hónapja élvezhették már a Modern Warfare III…

16 óra telt el azóta...

Hamarosan jelölni fogja a kamu AI képeket a Facebook és az Insta

2024.02.07. - Manapság már minden napra jut egy meghökkentő AI-sztori. A mesterséges intelligencia őrült gyorsasággal…

17 óra telt el azóta...