Ráadásul a hírek szerint a kínai Tencent készíti a mobilváltozatát annak a játéknak, ami széles körben elismertté tette a nagyon nehéz műfajt.

2024.02.06. – Én egyáltalán nem azt mondom, hogy a FromSoftware játékai ne lettek volna népszerűek 2022 előtt, de talán elmondható, hogy a souls (vagy souls-like) műfaj egy bizonyos réteg számára volt közkedvelt. Ennek oka persze az, hogy ezek a játékok csak erős idegzetűeknek valók, mivel nagyon lassú lehet a fejlődés, az ellenfelek pedig folyton újjáélednek. Szóval szerintem sokáig a souls-like játékokok csak azoknak nyújtottak szórakozást elsősorban, akik szerették a kihívásokat és kitartók voltak.

Aztán 2022-ben megjelent az Elden Ring, ami valamit megváltoztatott. A játék akkora nyílt világot hozott el, annyi lehetőséggel és kihívással (na meg gyönyörű fantasy világgal), ami miatt azok is belevetették magukat a játékba, akik korábban féltek a műfajtól. Vagy nem is ismerték. A játéktörténelem egyik legtöbbet díjazott játéka lett, és egy év alatt több mint 20 millió példányban kelt el. Az Elden Ring nem csak hatalmas siker lett széles körben, de úgy tűnik, hogy a menetelésének nincs vége.

Jön a mobilverzió

A Reuters szerint a játék valóban megjelenik hamarosan mobilra is, amit nem mellesleg a kínai Tencent Games vállalt magára. Utóbbi ugyanis még a megjelenésé évében megszerezte az Elden Ring licencjogait, és már akkor elkészítettek egy mobil prototípust. Még érdekesebb hír, hogy a cég azt szeretné, hogy a játék mobilverziója ingyenes legyen, mikrotranzakciókkal. Egyelőre azonban semmi sem hivatalos.

Én csak abban bízom, hogy a hír hallatán nem készül egy rakás Elden Ring mobilklón, amivel vírusokat akarnak a csalók mobilokra telepíteni. Oké, tudom, elkerülhetetlen. Szóval amíg nincs hivatalos játék, addig ne töltsetek le semmit.

Ezt láttad már?

Figyelj oda, teljesen INGYEN játszhatod ezt a 7 bizarr és élvezetes játékot

×