Egy gamer olyan helyen találta meg a Steam logóját, amire sosem számított volna. Egy helyi templom valószínűleg nem tudta, hogy kihez tartozik.

2024.01.31. – Aki rendszeresen játszik PC-s játékokkal, jól tudja, hogy a világ egyik legnagyobb platformja a Steam, amit a világ minden táján használnak. A játékok egyik legnagyobb online áruházáról van szó, ami már 2003 óta működik. Vagyis 20 éve használják a gamerek és fejlesztők arra, hogy egyfajta PC-s központ legyen a játékok számára. Nem is olyan rég számoltunk be róla, hogy 2023-ban rekordszámú játék jelent meg a platformon, és bizony már 2024-ben is rengeteg újdonságot töltöttek fel a fejlesztők. Talán kijelenthetjük, hogy a Steam és annak logója sokak számára ismert és összetéveszthetetlen.

Éppen ezért olyan meglepő, hogy egy igen szokatlan helyen bukkantak rá. Amerikában egy helyi templom tábláján vette észre egy játékos, aki maga sem hitt a szemének. Alaposan megnézte és kiderült: valóban a Steam logó került fel egy az egyben a templom hirdetőtáblájára.

Should I report this church (of our Lord and Savior GabeN) for copyright/trademark infringement?
byu/4ourthdimension inSteam

Steam templom

Egy Reddit felhasználó autózás közben elhaladt egy templom mellett, ami valamiért a Steam logóját használja sajátjaként. Bár sokak számára ez a logó egyértelműen videojátékokhoz kapcsolódik, úgy tűnik, hogy az Új Jeruzsálem Templom látogatói számára valami teljesen más jelentéssel bír. A helyzet az, hogy a kép nagyon megtetszett a Reddit népének, rengeteg hozzászólás érkezett. Valaki szerint egyszerűen megtalálták a logót a Google keresések során és felhasználták, anélkül, hogy tudnák, mi az. Persze vannak olyanok is, akik rögtön megkérdőjelezik a logó jogszerű használatát, de persze ilyenkor a kérdés az, hogy megéri-e, illetve erkölcsös-e firtatni a dolgot?

Persze nem ez az első eset, hogy egy híres játéklogót furcsa módon használnak fel újra. Néhány évvel ezelőtt egy bőrápoló cég a Resident Evil Umbrella logóját használta anélkül, hogy tudta volt, hogy kihez-mihez tartozik. A Steam logóját egy templomtáblán látni azonban ennél jóval érdekesebb. Egyelőre nincs tudomásunk arról, hogy az egyház ezt véletlenül vagy szándékosan csinálta. Talán ez egy vicces rejtély marad.

Borítókép: GameRant

Ezt láttad már?

MINDEN, amit tudnod kell a Suicide Squadról, mielőtt egy forintot is költenél rá

×