A Counter-Strike több mint 10 éve vezette be a piacot és a csere lehetőségét. A Rainbow Six Siege fejlesztői szintén ezzel kísérleteznek.

2024.01.30. – Már 2023 novemberében érkeztek olyan pletykák, mely arra utaltak, hogy a Ubisoft készül egy Rainbow Six Siege újdonságra a háttérben. A leakek alapján sejthető volt, hogy a Counter-Strike 2 piac- és raktárrendszeréhez hasonló megoldással kísérletezik a cég. A Rainbow Six Siege fájljaiban rengeteg megerősítést találtak a leakerek, erről mi is beszámoltunk már annak idején. Gyakorlatilag az volt a legnagyobb kérdés, hogy mikor startolhat el ez a bizonyos piactér. A fejlesztők az elnevezést sem gondolták túl, maradtak a Rainbow Six Siege Marketplace névnél. Egészen mostanáig, 2024. január 30-ig kellett várni arra, hogy elstartoljon a Marketplace béta felülete. Nézzük is, hogy mit tartogat!

Elstartolt a Rainbow Six Siege Marketplace – Ezt érdemes tudni

A Piactér alapvetően két funkcióra épül. Ez nem meglepő módon a Buy – Vásárlás és a Sell – Eladás. A Buy felületen a mások cserélhető, eladható kozmetikai tárgyait vásárolhatják meg a játékosok. A fejlesztők bizonyos tárgyak listázását korlátozzák, így például az éppen aktuális szezon tárgyait csak a következő szezonban lehet eladni, megvenni. A Sell felületen pedig értelemszerűen azokat a tárgyakat láthatják a szerencsés kiválasztottak, melyeket szabadon eladhatnak. Nézzük is a gyakran felmerült kérdéseket:

  • Az eladáshoz fel kell keresni a Sell felületet, megadni az általunk kívánt árat, majd a Sell gombra kattintani. A rendszer automatikusan elkezdi keresni a feltételeknek megfelelő vásárlókat.
  • A vétel sem sokkal nehezebb. Ehhez a Buy szekciót kell megkeresni, majd a kívánt tárgyat kiválasztani. Ezt követően meg kell adni a maximális árat, amit még kifizetnénk, majd a Buy gombra kattintani. A rendszer automatikusan elkezdi keresni a feltételeknek megfelelő eladókat.
  • A Rainbow Six Siege fejlesztői 10%-os jutalékot kérnek maguknak, azaz 100 R6 kredites tárgy eladásából 90 érkezik vissza a fiókra
  • Egyszerre csak 5 aktív ajánlatunk lehet a platformon
  • Amennyiben nem ért cél az ajánlatunk, akkor 30 nap után elévül
  • A fejlesztők több szinten is korlátozzák a skinek eladását, ám pontos lista ezekről még nincs
  • A vételt követően 15 napig nem adható el a megvásárolt skin

A Marketplace jelenleg béta állapotban startolt el. A követelmény legalább 25-ös szint és csalásért vagy toxikus viselkedésért járó ban HIÁNYA. A bétára az alábbi weboldalon tudsz jelentkezni.

A Sony figyelni szeretné a pulzusodat, miközben játszol – De miért?

×