Az Ubisoft elindítja a R6S Marketplace-t, ahol eladhatod-megveheted a játékban megszerzett tárgyakat, skineket, de lesznek azért kivételek.

2023.11.13. – A Rainbow Six Siege már a közeljövőben megkapja a régóta áhított piacteret, ami lehetővé teszi a játékosok számára, hogy kereskedjenek egymással. A R6S Marketplace a hétvégén még csak pletyka szintjén létezett, de az Ubisoft nem sokra rá le is leplezte a Béta teszt regisztrációs oldalát, szóval lényegében készpénznek veheted a szivárogtatást.

A piactér megjelenésének hírét az ismert R6S leaker, UBI_Frax közölte, és a funkció szerinte nem korlátozódik majd egyetlen platformra, magyarán: bármilyen eszközön játssz is, lesz hozzáférésed. A szivárogtató ezt is helyesen jósolta meg: a feliratkozó oldalon a hagyományos lehetőségek (saját jelszó, Facebook, stb.) mellett Xbox és PlayStation konzolokról ugyanúgy lehet regisztrálni.

Forrás: Ubisoft

UBI_Frax szerint a piactér szabályai egyszerűek lesznek: a játékosok az R6 kreditjeikkel megvásárolhatják a többi játékos által birtokolt tárgyakat. Az R6S Marketplace ezzel olyan kereskedelmi lehetőséggé válik, ami elkülönül a játéktól, hiszen a játékosoknak nem csak közvetlenül azon keresztül férnek hozzá.

„Az R6S Marketplace egy biztonságos és anonim webes platform, ahol jogosult játékosok kereskedhetnek jogosult tárgyakkal”

szögezte le UBI_Frax. Az Ubisoft ezzel nagyon várt funkciót hoz létre a Rainbow Six Siege-hez, hiszen ehhez hasonló piacterek már léteznek más játékokhoz, de a Rainbow Six Siege-nek eddig csak olyan, nem hivatalos kereskedelmi platformjai voltak, amelyeket harmadik fél szervezett. Ezek ugyan szintén adottak más játékokhoz, viszont nagyobb rajtuk a kockázat átverésekre és egyéb problémákra. Az Ubisoft által vezetett Marketplace tehát biztonságosabb kell, hogy legyen, viszont úgy hírlik, hogy a kiadó azért meg fogja fejni az értékesítőket: állítólag tíz százalékos díjat számít majd fel a tranzakciók után.

Mit lehet adni-venni?

UBI_Frax egy következő tweetben elmagyarázta azt is, hogy a bolt megkönnyíti a „másodlagos áruházi tárgyak” kereskedelmét, ami olyan dolgokat jelent, amelyeket a játékban vagy az Alpha Packokkal tudsz megszerezni. De a játékosok nem fognak tudni a piactéren megvenni olyan dolgokat, mint például az áhított Glacier skin. Mivel a szivárogtató elég pontosan jósolta meg a legtöbb részletet, egyelőre az utóbbiakban sincs okunk kételkedni, viszont biztosat majd akkor tudsz meg, ha 2024 elején elindul a Marketplace Béta, amire itt lehet feliratkozni.

Még több R6S újdonságról itt írtunk:

Megismerhetjük közelebbről az új Rainbow Six Siege pályát – Íme Lair

×