Idén februárban egy izgalmas, vicces, co-op zombijáték érkezik, ami annyira poén, hogy nem csak a műfaj kedvelőinek ajánljuk.

2024.01.29. – Amióta általános iskolás koromban haverom megmutatta a Resident Evilt, azóta imádok mindent, amiben zombi van, legyen az film, sorozat, játék. Valamiért az egész helyzet, hogy az emberek élettelen hada egyszer csak megállíthatatlanul ránk tör, egyfajta izgalommal tölt el, és folyton az jár a fejemben, hogy egy ilyen helyzetet hogyan oldanék meg? Hogyan élnék túl? Na, pont ezt segít elképzelni egy 2024 februárjában megjelenő játék, amiben nem meglepő módon zombi-apokalipszis van. Az egész viszont inkább egy poén, mintsem horror.

Az Eko Software új, izgalmas alkotása szintén a túlélésről szól, azonban azok, akik imádnak zombikat válogatott módon gyilkolni, bázist építeni, területet védeni, ráadásul csapatban, azok imádni fogják. A Welcome to ParadiZe a tervek szerint február 29-én jelenik meg Xbox Series X/S-re, PlayStation 5-re és a PC-re. A játék helyszíne a ParadiZe gyönyörű, de veszélyes világa, ahol a leleményes túlélők élvonalbeli technológiákkal próbálják megfékezni a világot ellepő zombihordákat.

Saját zombink lehet

A legnagyobb és legviccesebb újdonság, hogy túlélőként lehetőségünk lesz „feltörni” a zombikat, hogy azok a szövetségeseink legyenek. Bár tény, hogy a mellénk állítható zombik nem éppen okosak (inkább ostobák, mint a föld), ez egy egyedi csavar a játékmenetben. Szóval lehet saját zombotod, aminek lehet fegyvert, feleszerelést és különböző feladatokat adni.

Kipróbálható

Ha a fenti előzetes meggyőzőtt arról, hogy a haverokkal ezt játszani kell, akkor érdemes lehet előtte ingyen kipróbálni. Szerencsére a Steamen már letölthető az ingyenes demo, így később nem érhet csalódás. Bár csak az idő fogja megmondani, hogy a Welcome to ParadiZe sikeresen leköti-e a zombis túlélőjátékok rajongóit, nem ez az egyetlen megjelenés idén a műfajban.

A 2023 júniusában bemutatott Toxic Commando szintén 2024-ben jelenik meg, ami egy zombik által ellepett poszt-apokaliptikus világban játszódik. A játék egy kooperatív first-person shooter, ami fura humorral rendelkezik. Aztán ott van az a túlélő horrorjáték, amire nagyon sokan várunk: a S.T.A.L.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, ami elvileg 2024 szeptember 5-én érkezik. Várod már?

Ez is érdekes:

Ezt a 20 kiváló játékot most teljesen ingyen megkapod a Steamen

×