Az egyik hamarosan konzolokra is megjelenő horrorjáték azoknak lesz izgalmas, akik imádják az olyan klasszikusokat, mint a Resident Evil és a Silent Hill.

2024.01.11. – Emlékszem, hogy amikor életemben először megláttam a Resident Evil 1-et, akkor az annyira szerelem volt első látásra, hogy mindenképp akartam venni egy PS1-et. Kétségtelen, hogy a Resident Evil, aminek korai részeit pont az utóbbi években rebootolták, a horrorjáték műfaj alappillére. Szóval, amikor egy játék szándékosan úgy jelenik meg, mintha ez egy klasszikus RE lenne, akkor felkelti az érdeklődést.

Az Alisa: Developer’s Cut pedig pont azt a korszakot idézi, amit sokan visszasírunk. Persze nem minden játéknak sikerült ezt a horrorérzést visszahozni, de az Alisának igen, így a fejlesztőknek is lehetősége lett arra, hogy a művet konzolokra is elhozzák.

Az Alisa: Developer’s Cut február 6-án érkezik konzolokra.

Milyen konzolra?

Ami azt illeti, mindegyikre. Február 6-án a játék elérhető lesz Xbox Series X/S-en, Xbox One-on, Nintendo Switchen, PS4-en és PS5-ön is. A játék története szerint Alisa egy hatalmas kúriába kerül, amit szörnyetegek és hátborzongató babák népesítenek be. Az előzetes több olyan jelenetet mutat be, amik mintha a PS1-es Resident Evil játékok helyszínét, környezetét és hangulatát ötvöznék, a főszereplő pedig egyértelműen az Alice Csodaországban főszereplőjére emlékeztet. Még a vizuális hátterek némelyike is hasonlít a RE1 kastélyára és folyosóira, ami egy rendkívül ismerős, de mégis új élményt nyújthat. Még az emlékezetes zombis hátrafordulás is ott van a trailer végén.

 

A játékot egyébként eredetileg 2020-ban jelentették be, akkor még az volt a terv, hogy Nintendo Switchre érkezik. Aztán 2021-ben megjelent PC-re, és nagyon sok elismerő kommentet kapott. A több platformra készült új Developer’s Cut kiadás viszont tartalmazza az összes korábban kiadott tartalmat, valamint rengeteg fejlesztést is belepakoltak. PC-n egyébként ingyen kipróbálható a demó. A konzolos árat nem lehet tudni, de a Steamen 15 euróba kerül, ami nem olyan sok. Te kipróbálod?

Ezt láttad már?

Mi az a T-póz és miért állnak a játékokban mindig így a karakterek?

×