Ismét Vujity Tvrtko középső gyermeke, Vujity-Zsolnay Barnabás a maratoni WoW-ozás Guniess-rekordere. A kísérlethez több napon keresztül kellett játszania.

2024.01.29. – Ian Haimes 2017-ben 32 óra és 36 percen keresztül játszott a World of Warcrafttal, ezzel beállítva a maratoni kategória Guiness-rekordját. Míg amúgy ez leírva nem hangzik őrületesnek, gondoljunk csak bele, ez majd’ másfél napnyi megállás nélküli grindot jelent. Egy 8-10 órás menet simán belefér egy olyan hétvégén, amikor semmi dolgunk, de annak végén is úgy dőlünk az ágyba, hogy most egy ideig egészséges keretek közé kell szorítani a dolgot. Nos, Ian még ehhez az időhöz hozzádobott egy napot, majd csak ezután döntött úgy, hogy elmegy pihenni. Ami viszont kiemelendő, hogy lehetséges, hogy volt már ennél hosszabb WoW-széria korábban, de Haimes volt az, akinek volt esze rekordként hitelesíteni a kísérletét. Így alakult ki a maratoni WoW Guiness-kategóriája.

wow

Kaotikus „versenyszám”

Ezt a rekordot a tévés műsorvezető Vujity Tvrtko fia, Vujity-Zsolnay Barnabás Hawaiin anno meg is döntötte, a maga 39 óra 36 perces kísérletével. S míg már ez megsüvegelendő, sajnos nem örülhetett sokáig a sikerének. Egy kanadai Mathieu Gamache Vujity-Zsolnay kísérlete után egy hónappal produkált egy 44 óra 44 perces menetet, ezzel gyakorlatilag azonnal trónfosztva a magyar fiút. Érdekesség, hogy éppen egy honfitárs, a kecskeméti Molnár Imre „csapott oda” 2021-ben egy 45 óra 51 perces idővel. Imre rekordkísérletét azonban most ismét Barnabás támadta be, s múlta felül.

Vujity-Zsolnay nem várt sokat, 2022. szeptemberében 59 órát, 20 percet és 12 másodpercet pörgette a WoW-ot. Ezt természetesen hitelesítette is a Guiness World Records-nál. Egy ilyen hitelesítési folyamat jó pár hónapig eltarthat, ám ebben az esetben ez éveket vett igénybe. A napokban posztolta a közösségi médiában Barnabás, hogy hivatalosan is megkapta a Guniess-rekorder címet a kategóriában, az oklevelét pedig már fel is adták.

 

A maratoni játéknak egyébként nem csak az egonövelés a célja. Ezeket a kísérleteket többnyire közvetítik, vagy valamilyen módon monetizálják a játékosok, a bevételt pedig jótékony célra ajánlják fel. Vujity-Zsolnay Barnabás is így tett. Sőt, felhívta arra a figyelmet, hogy bárki is szeretné megdönteni az idejét, szintén járjon el így, jótékony célból tegye. Na meg kösse fel a nadrágszíjat, mert azonnal vissza fog vágni!

Ezt olvastad már?

Ezt a 20 kiváló játékot most teljesen ingyen megkapod a Steamen

×