Napokkal a tervezett megjelenés előtt a Bloodborne Kart csapata jelezte, hogy a Sony megkereste őket, szóval lesz még munka vele.

2023.01.29. – Emlékeszem, még tavaly márciusban számoltam be róla, hogy rajongók olyan játékot készítenek a Bloodborne világában, amiben ezúttal járműre lehet pattanni és versenyezni. Mindezt ráadásul nem egyfajta modként képzelték el, hanem az egész játék készült, egyfajta retro élményként. Bizonyára ismeritek azokat a PSX demake videókat, amikor egy ismert, ám modern játékot újraalkotnak úgy, mintha egy régi, PS1-es játék lenne. A Bloodborne demake projekt fejlesztői azonban tovább mentek, és nem csak egy videót, hanem egy játszható játékot is készítettek. Később lemondtak a Bloodborne PSX-ről, és helyette nekiláttak a Bloodborne Kartnak, ami egy furcsa versenyjáték a souls-játék világában, PS1 stílusban.

A Sony közbelépett.

Más cím

Már a bejelentéskor tudtuk, hogy a Sony és a FromSoftware eleve nem támogatta a Bloodborne Kart fejlesztését. Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy a játék végre megjelenjen január 31-én, és Yharnam macskaköves utcáin drifteljünk, de úgy tűnik, a Bloodborne Kartra még egy kicsit várnunk kell. És, ha megérkezik, más lesz a címe. Lilith Walther, a játék vezető fejlesztője szerint a csapatnak „le kell kaparnia a márkajelzést” a játékról, és el kell halasztania a megjelenést. A Bloodborne Kart amúgy egy poénnak, egy mémnek indult, de annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy nem csak készült a játék, de sajnos a Sony figyelmét is felkeltette.

„A Sony kapcsolatba lépett velünk. Hosszú történet, de röviden le kell vennünk a márkajelzést a Bloodborne Kart néven ismert játékról. Ezt meg fogjuk tenni, de ez egy kis késedelmet igényel. Ne aggódjatok, a játék továbbra is megjelenik! Csak egy kicsit máshogy fog kinézni”írták a fejlesztők.

Szóval a lényeg, hogy a játékot most úgy alakítják át, hogy semmi köze ne legyen az eredetihez. Igazán szívás, hogy nem tudják majd megvalósítani az eredeti ötletet, mert nagyon jól nézett ki i, bár valószínűleg így nagyot alkotnak.

„Őszintén szólva számítottunk rá, hogy ez meg fog történni, de az egész így is elég izgalmas!” – tették hozzá a fejlesztők. Új megjelenési dátum egyelőre nincs, de addig is újra megnézhetitek a Bloodborne Kart trailerét és álmodozhattok arról, hogy milyen lett volna.

Ezt láttad már?

Ezt a 20 kiváló játékot most teljesen ingyen megkapod a Steamen

×