Összegyűjtöttük azokat a videojátékokat, amelyekkel kicsit ki lehet szakadni a Palworld világából, mégis hasonló élményt adnak.

Gábor János

2024.01.25. – A Palworld megjelenésével beköszöntött a lénykergető és -elfogó játékok új aranykora, és éppen ideje volt, hogy ez a kiváltság ne kizárólag a Pokémon sajátja legyen (bár a Nintendo úgy véli, még mindig az övé, és a Palworld egy nagy nyúlás). Amíg a szerzői jogi háborút megvívják a vállalatok, neked szerencsére nincs más dolgod, mint játszani, akár olyan Palworld alternatívákkal, amelyek ugyan ki-kiszakítanak a Pocketpair játékának világból, mégis nagyon hasonló élményt kapsz tőlük. Íme egy szubjektív válogatás a legjobbakból!

1. Moonstone Island

Eszméletlenül bájos, nyílt világú, élőlénygyűjtő szimulátor, amiben kereken száz szigetet fedezhetsz fel, és a hangulatról kétségtelenül eszedbe fog jutni a Palworld. Közben szerezz barátokat, kotyvassz különböző főzeteket, gyűjts lelkeket és tedd próbára az erődet a kártyaalapú csatákban, amelyek elengedhetetlenek az alkimistaképzésed sikeres befejezéséhez! Windowsra, Macre, Linuxra valamint Switchre is megjelent.

2. Ooblets

A Glumberland életszimulációs videojátéka megint csak jó alternatíva a Palworld élményre. Az Ooblets ötvözi a Story of Seasons gazdálkodós elemeit a Pokémonok lénygyűjtő és harcmechanikájával. Badgetownba, Oob tengerparti városába érkezel, ahol Tinstle polgármester fogad, és ad egy kezdő farmot. A városkában több bolt is található, ahol bútorokat és dekorációt vásárolhatsz a házadhoz, valamint magokat, hogy termeszthess a farmodon. Vannak különböző küldetések, amelyekkel új boltokat és épületeket tudsz feloldani, vagy barátokat is szerezhetsz a városlakók között. Xboxon, PC-n, Switchen elérhető.

3. Slime Rancher

Az első és a második játéknak is helye van a Palworld alternatíváit kereső listánkon. Első személyű, nyílt világú életszimulációs kaland mindkettő, a Monomi Park amerikai indie stúdió fejlesztésében. A játék fő gazdasági aspektusa a kis „Slime-ok” (nagyon rosszul hangzik) megfelelő élelmiszerekkel való tömése, hogy „plortokat” termeljenek, amelyeket aztán Newbuckokra cserélhetsz. Ebből a virtuális valutából aztán farmer felszerelés vásárlását vagy a farm fejlesztését tudod finanszírozni. Az első rész mindenre IS kijött, a második PC-re és Xbox-ra érhető el.

4. Monster Rancher

Ezt a szerintünk jópofa Palworld alternatívát a japánok Monster Farm néven ismerik. A Pokémonhoz hasonló, helyi médiafranchise és életszimulációs szerepjáték-sorozat, amelyet a Tecmo készített. A sorozat tizenöt játékból áll, számos platformon, és van belőle anime adaptáció is, ami viszont nem hozott nemzetközi sikert: csak 1999-2000-ben ment a tévében. A franchise a 25 éves fennállását ünnepli, így bundle-ban kínál egyszerre több játékot, Switchre, PC-re és iOS-re.

5. Abomi Nation

Az Abomi Nation egy roguelike szörnyszelídítő RPG. Minden végigjátszás során az Abomi Nation egy új verziója jön létre, így minden alkalommal egyedi világot biztosít, különböző Abomikkal, ami jó kis buli. Fedezd fel az univerzumodat, nézd meg, ahogy az Abomik összekapcsolódnak, és küzdj meg velük, miközben a kalandod teljesen egyedi módon bontakozik ki! PC-re és Switchre leltük fel.

6. Temtem

A spanyol Crema fejlesztőstúdió 2022-es MMORPG-je, ami nem is nagyon csinál titkot belőle, hogy a Pokémon inspirálta (talán a Palworld fejlesztőinek se kellene). Fedezd fel a világot és fogd el a Temtemeket, amelyek lehet, hogy nem is NPC-k, hanem más játékosok a világból! Minden csata kettő a kettő ellen környezetben zajlik, hasonlóan a Pokémon világához. PC-re, Xboxra, PlayStationre és Switchre is kijött.

7. Nexomon: Extinction

Megint csak Palworld hangulat, közben pedig egy nagy visszatérés az első, klasszikus szörnyelfogós játékhoz, a Nexomonhoz, de vadonatúj történettel, különc karakterekkel és több mint 300 egyedi Nexomonnal, amelyeket csapdába ejthetsz, megszelídíthetsz és fejleszthetsz. Steamen a Nexomon: Extinction, míg PS-re, Xboxra és Switchre a Nexomon + Nexomon: Extinction bundle is elérhető.

8. Coromon

A TRAGsoft játékában a lényvadászat, a kaland és a rejtvény keverékét fogod felfedezni, ami egyszerre idézi a Palworld hangulatát és a retro Pokémonok szellemiségét, de jó alapos testreszabhatósággal, ami kifejezetten üdítő a catch-em-all játékok mezőnyében. Modern változata a klasszikus szörnyszelídítő műfajnak. Szelídíts meg egy csapat Coromont és fedezz fel egy hatalmas világot, tele izgalmas, fordulóalapú csatákkal, eszes rejtvényekkel és egy titokzatos fenyegetéssel, ami legyőzésére vár! PC-re, iOS-re, Androidra jelent meg.

Mindeközben a Palworld világában:

A Palworld óriási frissítéseket kap – közben átlépte a hétmillió példányt

×