The Future of Palworld címmel jelentette be a játék hamarosan esedékes frissítéseit a Pocketpair. Lesz itt minden, a PvP-től az új helyszínekig.

Gábor János

2024.01.25. – A kiadó és fejlesztő Pocketpair szerint a PC-re és Xbox-ra megjelent Palworld mindössze öt nap leforgása alatt meghaladta a hétmillió példányos eladást, ami messze túlmutat minden előzetes várakozáson. Ilyen óriási érdeklődésre nem voltak felkészülve: a kiadó szerint „számos problémához vezetett” az, hogy időszakosan túlzsúfolttá váltak a szerverek. Adja magát tehát, hogy a Pocketpairnek alapos hibajavításokat kell végrehajtani, de ennél sokkal nagyobb terveik is vannak.

Forrás: Pocketpair

A Pocketpair a Palworld hivatalos X-oldalán jelentette be az a tervezetet, amin egy csomó fontos frissítés szerepel, a kritikusan sürgős javításoktól a gyors fejlesztéseken át a nagyszabású bővítményekig. Van miért dolgozni, hiszen a Palworld – amellett, hogy a Pokémon fanok (meg a Nintendo) nem feltétlenül vannak oda érte – váratlanul nagy, egyben az egyik legnagyobb siker a Steam történetében. Már olyan játékok konkurense a Valve platformján, mint a Counter-Strike és a PUBG: Battlegrounds. Érdemes tehát javítani-bővíteni, mert a csillaga sokáig ragyoghat – feltéve, ha a fejlesztők ügyesen update-elik.

A bejelentés szerint a Palworld játékmenetében számos bugot azonosítottak, és a Pocketpair ezek javítását kezeli legfőbb prioritásként. Aztán jönnek a sürgős, konfigurációs és például AI fejlesztések, majd a nagy bővítmények, amelyeket tételesen fel is sorolnak:

  • PvP
  • Raid Bossok
  • Pal Arena (PvP a haveroknak)
  • Steam-Xbox crossplay
  • Változatos Xbox funkciófejlesztések
  • Szerver adatátvitelek és áttelepítések
  • Az építőrendszer feljavítása
  • Új szigetek, barátok, bossok és technológiák.

Az update-ek végrehajtására határidőt nem állítottak fel, amiből arra következtethetünk, hogy a munka folyamatosan zajlik, és a nagyobb csomagokat csak az érkezésük előtt nem sokkal jelentik be. A Palworld közben masszívan lépdel felfelé a Steam legtöbb egyidejű játékost számláló ranglistáján. Néhány napja körözte le a Counter-Strike 2 (1,8 milliós) létszámát és mostanra több mint kétmillió egyidejű gamer a rekordja. Az első helyezett PUBG 3,25 millió játékosa azért még messze van. Vagy ezzel a tempóval nem annyira?

Közben még ezen is áll a bál:

Komoly balhé van amiatt, hogy nincsenek „nemek” a Palworldben

×