Ugyan még csak pár napja érhető el a Palworld Early Access, máris fel sikerült idegesíteni ezzel a Pokémon rajongókat. Az internet fortyog jelenleg.

2024.01.23. – Az elmúlt napokban a gaming média figyelmét határozottan a Palworld megjelenése és annak teljesítése kötötte le. A Pocket Pair Inc. fejlesztése eleinte egy zseniális viccnek tűnt, aztán kiderült, hogy a cég komolyan gondolja a játékot. Valószínűleg kevesen tudják, de a Pocket Pair felelt korábban többek között a Craftopiáért is. Vagyis nem számítanak első bálozóknak. Az a játék finoman szólva is döcögősen indult, végül a fejlesztők nem engedték el a kezét és addig-addig csinosítgatták, míg egy szerethető címmé nem vált. Alapmechanikákat tekintve nagyon hasonlított a Palworldre, csak abban nem voltak Pokémonokra hasonlító, gyűjthető lények.

A Palworld pedig talán pont ezek miatt a lények miatt olyan sikeres. Legalábbis ez az az aspektus, ami felkeltette a nagyérdemű figyelmét. Itt ugyanis az általunk „nevelt” lények nem feltétlenül egymással harcolnak, hanem mellettünk. S mi, a játékosok pedig fegyverekkel szállhatunk harcba… Lényegében kinézhetünk magunknak egy aranyos kis lényt, felkaphatjuk az AK-47-esünket és beleereszthetünk egy tárat, hogy aztán megszelídítsük a labdáinkkal. A fejlesztők ráadásul még egy további csavart is beemeltek a sztoriba, az így elfogott lények még dolgozhatnak is nekünk.

Egy furcsa új világ

A Palworld egy végtelenül szórakoztató játék, ha nem akarunk a színfalak mögé nézni. Ha viszont ezt megtesszük, egy halom csontváz borul ki a szekrényből. Már a Pokémon is vékony jégen táncol a kakasviadal-szerű játékmenetével, de a Palworld minden ponton túltesz a Nintendo sikerszériáján. Fegyverekkel kell szétkapnunk a Pocket Pair világának lényeit, hogy aztán rabszolgamunkára fogjuk őket. Jó, mi?

Palworld

Egyébként az az igazság, hogy az. A Steamen az egyik legfelkapottabb cím jelenleg, ráadásul a Game Pass-be is bekerült, így tehát napi több százezer ember fordul meg a játékban. A világ hatalmas, ráadásul a világaink saját szerverrel rendelkeznek, amiket személyre is szabhatunk. Még azt is beállíthatjuk, hogy milyen gyorsan fejlődjünk, vagyis a sandbox-élmény igazán lenyűgöző. S mint mondtam, a Pocket Pair nem arról híres, hogy hagyja elszáradni a virágait, valószínűleg még sok támogatást fog kapni a projekt a fejlesztőcégtől. Pláne úgy, hogy ez még csak egy Early Access időszak.

Persze ettől még a Nintendonak nem tetszik, hogy a „lénygyűjtögetős” műfaj trónját ilyen furcsa kihívó ostromolja. Próbálták is visszaszorítani a Palworld lendületét különféle jogdíjakat sértő feljelentésekkel, de mindezidáig nem jártak sikerrel. Ráadásul most elindult egy bojkott hullám is az interneten, a Pokémon fanok szembe szálltak a Palworlddel.

Érdemes ezzel bármit is kezdeni?

 

A közösségi médiában sokan arról beszélnek, hogy a Palworld besározza a Pokémon játékokat, s teszi mindezt úgy, hogy közben „lop” a 90-es években indult franchise-ból. Az persze látszik, hogy nagy ihletése volt a Pokémonoknak a Palokra, de ennyi erővel a Digimonoknak is veszniük kellene. A Palworld alkotói mertek nagyot álmodni és eddig úgy tűnik jól sül el minden. Szinte biztos, hogy még egy ideig tart majd a huzavona, de a Pokémon rajongóknak idővel találniuk kell majd maguknak egy új hobbit. A két játék simán meg kellene, hogy éljen egymás mellett.

Ezt olvastad már?

9+1 fantasztikus sorozat 2023-ból, amit vétek volna kihagyni

×