Az Apple útját követi a Samsung. Mindkét cég kiterjesztette hazánkra is az otthoni javítás lehetőségét, melynek csak örülhetnek a felhasználók.

2024.01.24. – 2023 decemberének közepén elstartolt az Apple Önkiszolgáló javítása. Ahogy az Apple fogalmazott, az Önkiszolgáló javítás olyan személyek számára készült, akik rendelkeznek az elektronikus eszközök javításához szükséges tudással és tapasztalattal. Ha jártasak vagyunk az elektronikus eszközök komplex javítási műveletei terén, az Önkiszolgáló javítással hozzáférhetünk az eredeti Apple-alkatrészekhez, szerszámokhoz és javítási kézikönyvekhez, hogy saját magunk végezhessük el a garancián kívüli javítást. Már akkor sejthető volt, hogy a konkurencia sem igazán akar lemaradni, a Samsung is beerősített.

Samsung Self-Repair

Samsung Self-Repair

A Samsung szintén elérhetővé tette az otthoni javításra irányuló lehetőségeit 2023 végén. Akkor azonban még meglehetősen szűk volt a támogatott készülékek, eszközök listája. Az elv itt is hasonló. Szintén ingyenes útmutatókat biztosít a Samsung, ahogy bizony a gyári alkatrészeket is játszi könnyedséggel rendelhetik majd a felhasználók. A szerszámokat meg lehet vásárolni, de ha csak egyszeri alkalomról van szó akkor a bérlés is szóba jöhet.

Nagyot bővült a Samsung listája

A fentiek tehát már alapvetően is jól hangzottak, ám a szegényes felhozatal eddig nem kecsegtetett túl sok jóval. Január 24-én azonban bővült a támogatott eszközök listája. Az alábbi készülékek tulajdonosai örülhetnek:

  • Okostelefonok:
    • Galaxy Z Fold5
    • Galaxy Z Flip5
    • Galaxy S23 sorozat – S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE
    • Galaxy S22 sorozat – S22, S22+, S22 Ultra
    • Galaxy S21 sorozat – S21, S21+, S21 Ultra
    • Galaxy S20 sorozat – S20, S20+, S20 Ultra
  • Táblagépek:
    • Galaxy Tab S9 sorozat – S9, S9+, S9 Ultra, S9 FE, S9 FE+
    • Galaxy Tab S7+

Jól látható, hogy akár 4 éves készülékek esetében is elérhetőek lesznek alkatrészek, segédletek. Ennek köszönhetően pedig az élettartamuk is kitolódhat majd. A telefonok és tabletek mellett bővült a TV-s, projektoros, monitoros és soundbaros részleg is. Egyelőre az Egyesült Államokban élesedett teljes mértékben a fenti lista, de nagy eséllyel az európai, így a magyar aloldal is átveheti majd ezeket napokon belül. Remek lépés ez a gyártók számához, hiszen így még tovább az ökoszisztémához láncolhatják majd az elégedett vásárlókat. A Samsung magyar nyelvű Self-Repair aloldalát >IDE< kattintva érheted el.

Forrás: PCFórum 

Te is imádni fogod a házimunkát, ha van otthon egy VR szemüveg

×