Ha továbbra is úgy gondolod, hogy jó ötlet valakit voice chaten elküldeni melegebb éghajaltra, akkor jobb ha tudsz az Activision lépéseiről.

2024.01.24. – Ha te is azok közé tartozol, akik szeretik a Call of Duty meccsek alatt a véleményüket hangban is kifejezni más játékosoknak, akkor jobb ha tudsz arról, hogy mit is művel mostanában az Activision. A CoD fejlesztője ugyanis nem csak a csalók ellen kíván ádáz harcot vívni, de azokat sem látja szívesen a Modern Warfare 3-ban, akik rendre szidnak, zaklatnak másokat a voice chaten. Ez persze része annak a törekvésnek, hogy a Call of Duty online világa minél inkább mentes legyen a toxikus viselkedéstől, ehhez pedig hajlandók szépen megbüntetni a játékosokat.

Már tavaly lehetett arról hallani, hogy a CoD fejlesztői több technológiát is bevetnek az online világban nem kívánatos játékosok ellen. Biztos tudod, hogy a Call of Duty hangcsevegése híresen az online játéktér egyik legundorítóbb, legvulgárisabb helye, ahol mindenki szid mindenkit, megy a zaklatás, a sértegetés és a trágárság. Így az Activision úgy döntött, hogy intézkedik az ügyben.

AI felügyeli a voice chatet

Az egy dolog, hogy a toxikus játékosokat jelenteni lehet, de a moderációt egy mesterséges intelligencia is segíti, ami megjelöli a potenciálisan toxikus chatet a játékban. Szóval mondhatjuk azt, hogy a rendszer elől nem lehet elbújni. Ha reportolnak, ha nem, az AI simán kiszúrhatja, ha nem voltál kellően körültekintő a megfogalmazásodban. És ne feledd azt sem, hogy az AI rendszerek minden nyelven tudnak. Az AI megjelölés után jön az emberi tényező, moderátorok ellenőrzik, hogy mi hangzott el a voice chaten. Miközben ezt a funkciót még tavaly novemberben vezették be, most hír érkezett arról, hogy mennyire sikeres. Tavaly november óta

több mint 2 millió játékost kapott büntetést nem megfelelő voice chat miatt.

Egy új blogbejegyzésben az Activision azt is kiemelte, hogy ez a rendszer hatékonyabb a játékosok jelentésénél, mivel csak minden ötödik játékos jelenti aktívan a toxikus playereket. Ez persze felveti a kérdést, hogy valójában mennyire zavarja a játékosokat a toxikus chat, de ettől függetlenül a moderációs rendszer elég keményen lecsap. A rendszer bevezetése óta 8%-kal csökkent a visszaeső káromkodók száma, és úgy általánosságban kevesebb a mikrofonba sértegető játékos. Ezen felül frissítették a szabályzatot is, ami a kommunikációra vonatkozik.

„Nem toleráljuk a zaklatást, beleértve a faji megkülönböztetés, nemi identitás, szexuális irányultság, életkor, kultúra, hit, szellemi vagy fizikai képességek, származási ország alapján tett becsmérlő megjegyzéseket, illetve a diszkriminációt vagy az erőszakot. Közösségünk minden tagjával tisztelettel kell bánni. A kommunikációnak mentesnek kell lennie a sértő vagy ártalmas nyelvezettől. A gyűlöletbeszéd és a diszkriminatív nyelvezet sértő és elfogadhatatlan, csakúgy, mint a zaklatás és a másik játékos fenyegetése”.

A büntetések közé tartozik egyébként az, hogy a toxikus CoD játékosokat teljesen némítják a meccsek alatt, és sem a hang, sem a szöveges chatet nem használhatják.

Ezt láttad már?

Sose látod az Oscar-jelölt filmeket? A Netflixen 9 már fenn van

×