A PC-s felhasználók mindig extra segítséget kapnak, ha a Warzone finomhangolása kerül terítékre. Ezúttal sincs ez másképp.

2024.01.24. – A Warzone jelenlegi kliense nem is olyan rég, december elején debütált. Az átalakítást a Modern Warfare III-nak köszönhetjük, mely több újdonsággal, fejlesztéssel is megajándékozta a játékosokat. Azt azonban igencsak erős lenne kijelenteni, hogy tökéletes játékot kaptunk. A klasszikus Warzone hibajelenségek nem szűntek meg, hiszen a játékmotor alapja hosszú évek óta nem változott. A kifagyások továbbra is mindennaposak, ahogy az akadozás és az FPS drop sem számít kuriózumnak. Nem minden esetben találunk erre megoldást, ám van néhány lépés, melyet mindenképp érdemes lehet megpróbálnunk. A CharlieINTEL csapata össze is gyűjtötte ezeket a Season 1 Reloadedre aktualizálva.

Nézzük is, hogy milyen beállításokkal javíthatunk a játék állapotán!

Használd a legjobb Warzone beállításokat

Így állítsd be a Warzone-t a sok FPS-hez – Erős és gyenge gépekhez

 

Mielőtt a lista többi javaslatát érintenénk, mindenképp érdemes áttekintenünk azokat a beállításokat, mellyel a legtöbb FPS-t hozhatod ki a Warzone-ból. Ezt december elején, az új éra debütálásakor összegyűjtöttük, így jó iránymutató lehet 2024-re tekintve. A fenti bejegyzésre kattintva meg is találhatod a részletes leírást, legyen szó erős vagy gyenge PC-ről.

Fullscreen Exclusive

A videóbeállítások menüben találkozhatunk egy olyan menüponttal, mely azt határozza meg, hogy milyen ablakmódban fusson a játék. Alapértelmezetten a Fullscreen Borderless-t ajánlja fel a Warzone, ám érdemes átbillenteni ezt Fullscreen Exclusive-ra. Nem csak az input lag javulhat, hanem az FPS értékekre is pozitív hatással lehet a mód.

Motion blur?

FPS játékokban szinte kötelező elem a motion blur effektek kikapcsolása. Néhány játékos azonban arról számolt be, hogy a Weapon Motion Blur beállítás bekapcsolásával jelentősen javult a játék állapota. Néhány meccset mindenképp érdemes letolni így, hátha nálunk is ez a funkció hozzá el a megváltást.

HASG

HASG, azaz Hardware-accelerated GPU Scheduling. A Windows 10-ben még alapértelmezetten kikapcsolva volt a funkció, ám Windows 11-ben már a rendszer szerves része. Érdemes lehet a két állapot között tesztelgetni a Warzone 2.0-t. Néhány játékosnak a kikapcsolása, néhány játékosnak pedig a bekapcsolása hozott javuló eredményt. Magyar Windowson a Grafika menüpont alatt érhetjük el. A Hardveresen gyorsított GPU-ütemezés kifejezést kell keresnünk.

DLSS, FSR, XeSS

Bizonyos felbontásokon kevésnek bizonyulhat a jelenlegi hardverünk. Nem biztos, hogy a gépünk hibája ez, sajnos a Warzone „3” optimalizációja nem sikerült a legjobban. Szerencsére a fejlesztők folyamatosan dolgoznak ezen, ám addig érdemes lehet bekapcsolnunk a DLSS-t a Settings -> Graphics -> Quality részen. Fontos megemlíteni, hogy csak az RTX 20,30 és 40 szériás kártyák esetében érhető el ez az opció. AMD esetében ott az FSR vagy az Intel féle XeSS.

Régebbi vagy újabb driver

Nem rossz dolog, ha egy megbízható driver verzión vagyunk, ahogy az sem ördögtől való, ha mindig a legfrissebbre ugrunk rá, amint megjelenik. Érdemes lehet akár régebbi, akár újabb drivert kipróbálni, annak függvényében, hogy mely táborhoz is tartozunk. Elég csak novemberi, decemberi drivereket kiemelnünk, ahol bizony még Call of Duty-t érintő változások is voltak. Egy alapos tisztítás sem árt a telepítések előtt, ehhez nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a DDU nevet viselő programot. 

Ezek a legfrissebb verziók 2024 januárjának közepén:

Ha minden kötél szakad….

Warzone

Akármennyire is elcsépeltnek tűnhet, utolsó lépésként még mindig megpróbálkozhatunk a játék újratelepítésével vagy a játékfájlok ellenőrzésével, melyre a BattleNET és a Steam kliens is lehetőséget biztosít. BNET esetén a Scan and Repair opciót kell keresnünk, Steam pedig a Properties -> Installed Files -> Verify integrity of game files menüpont lesz a barátunk. A logika azt diktálja, hogy semmit nem fog segíteni, ám rengeteg felhasználó kevesebb fagyásról és FPS dropról számolt be, miután újratelepítette a játékot. A legjobb, hogy ez konzolos játékosok esetében is működhet.

Megújul a Warzone Precision Air Strike – Így néz majd ki a minimapon

×