Az Nvidia az elmúlt hónapokban sem pihent. Szinte minden második héten érkezik driver, ezúttal azonban az ismert hibák száma is bővült.

2023.12.04. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

A friss Nvidia driver középpontjában a Cyberpunk és a Call of Duty

Még jobb Nvidia DLSS-t támogatást kapott

Még jobb Nvidia DLSS-t támogatást kapott

A legutóbbi Nvidia frissítések a Counter-Strike 2, a Modern Warfare III és Starfield címeket készítették elő, úgy tűnik ez sem kivétel. A Counter-Strike 2 nemrégiben Reflex támogatással is bővült, korábban hiba volt bekapcsolni azt a funkciót, ebben a frissítésben ért be azonban igazán. A Starfield hosszú ideig nem rendelkezett natív DLSS támogatással, november elején a játékfájlokba bekerült a DLSS-hez szükséges környezet, majd a támogatás is. A december negyedikén megérkezett driver a Cyberpunk 2077 Ultimate Edition, a Warzone, a Modern Warfare III, a Fortnite és az Avatar rajongóknak kedvez ezúttal is.

  • Javított DLSS támogatást kapott a Cyberpunk, a Fortnite, az Avatar, a Warzone és a Modern Warfare III is. Ha fontos a sok FPS, akkor kihagyhatatlan frissítés ez is
  • Ezen kívül a Modern Warfare II profilján is javított a cég.

Hibáktól ezúttal sem mentes a kiadás:

  • Discordon továbbra előfordulhatnak színhibák streamelés közben
  • Az Nvidia ikonja ismét többször is megjelenhet a tálcán
  • A Netflix nem működik megfelelően az Edge böngészőben, az Nvidia csapata inkább a dedikált alkalmazás használatát javasolja a hiba kijavításáig

A fenti hibákat leszámítva ismét egy korrekt frissítést adott ki az Nvidia a kezei közül, nagy hiba lenne nem feltenni. A legfrissebb, 546.29-es számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az Nvidia hivatalos szerveréről.

Eltűntethetetlen?! – Újonnan képekkel fertőzik meg a BIOS-okat a hackerek

×