A Counter-Strike 2 és a Valorant mellett nincs sok hely egy új, taktikai lövöldének. Úgy tűnik, hogy vannak, akik ezt másképp gondolják.

2024.01.22. – A Counter-Strike népszerűsége továbbra is töretlen, még akkor is, ha a jelenlegi kliens nincs a legjobb állapotban. Egyetlen egy, komolyan vehető kihívó tudott érvényesülni az elmúlt években, ez pedig nem volt más, mint a Valorant. Természetesen más, népszerű játékokban is találkozhatunk Search & Destroy módokkal, ám azok valamilyen módon mindig eltérnek a Counter-Strike formulától. A Valorant ehhez igazán közel merészkedett, egyedül a képességek azok, amiket nem találunk meg a Valve ikonikus lövöldéjében. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb kihívó érkezhet a piacra.

A Mountaintop Studios-t 2020-ban alapította az Oculus egyik volt alapító tagja. 2023 második felében aztán kiderült, hogy egy új játékon dolgoznak, melyen erősen érződnek az animék, a mangák és a képregények hatásai. Ekkor azonban még nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen játékstílust is képvisel majd a cím. Az azonban biztató volt, hogy egykori Riot Games, Blizzard, Epic Games, Respawn, Ubisoft és Raven Software fejlesztők dolgoznak a játékon. Gyakorlatilag az FPS világ krémjéről beszélhetünk, hiszen a felsorolt stúdiók felelősek a Call of Duty, az Overwatch, az Apex Legends, a Rainbow Six Siege vagy épp a Fortnite címekért.

A Counter-Strike 2 és a Valorant kihívója lenne a Spectre

A fenti videó a januárban zajló, zárt tesztekről szivároghatott ki A játékosok 3v3 meccsekben eshetnek egymásnak, ugyanúgy találkozhatunk majd fegyverekkel, bombalerakókkal, mint a fentebb említett játékokban. Lesz azonban egy extra csavar. A játékosok két karaktert irányíthatnak meccsenként, mely teljesen kitágítja a taktikai lehetőségeket. A játékosoknak brutális mértékben ki kell ismernie a pályákat és a tartandó szögeket. A játékban jelenleg 8 hős közül választhatunk, melyek mindegyike egyedi képességgel rendelkezik. A tesztek jelenleg csak PC-n zajlanak, így a konzolos megjelenés kérdéses, ahogy bizony azt sem tudni, hogy mikor érkezhet az első, immáron publikus béta időszak. Egy azonban biztos: érdemes lesz a címre figyelni. 

Forrás: Insider-Gaming

Nessaj vs. Wellhello kultikus játékokban: Te melyiket vinnéd végig?

×