Friss hírek szerint a brit hadsereg azzal a céllal hozott létre saját Fortnite mapot, hogy ott toborozzon embereket. De kiket?

2024.01.22. – Aki esetleg picit lemaradt róla, az amerikai hadsereg egy időben igen komolya vette, hogy a videojátékok világában is próbálkozzon a toborzással. Volt, hogy esport csapatot indítottak, néha lefizették a streamereket, hogy kicsit hirdessék meg a katonaságot. Később kikerültek a képből, ám most úgy tűnik, hogy a brit hadsereg próbálkozik hasonlóval. A PCGamer szerint ugyanis a brit hadsereg készített egy saját Fortnite szigetet Operation: Belong néven, ahol azt tervezi, hogy élőben versenyt is tart majd, influencerek részvételével.

Ha minden igaz, Yung Filly és Elz the Witch a jövő héten versenyeznek majd a pályán, amit azonban az Epic Games még nem hagyott jóvá, így a nyilvánosság számára nem elérhető. A PCGamer szerint ugyanis simán lehetséges, hogy az Epic nem hagyja jóvá a hadsereg pályáját. Ennek oka, hogy a szabályzat szerint nem lehet a játékban katonai toborzást népszerűsíteni. És ami azt illeti, az Operation: Belong elég nyíltan toborzási célokat szolgál.

Nem lehet?

Az Epic egyelőre nem kommentálta a tervet, a pálya még ellenőrzés alatt áll.

„Ezt a szigetet még nem tettük közzé a Fortnite-ban (azaz nem érhető el a játékosok számára), és jelenleg moderálás alatt áll, ahogy a Fortnite ökoszisztéma minden tartalma” – mondta az Epic képviselője. „Minden tartalomnak és alkotónak be kell tartania az irányelveinket és a szabályokat. Mivel a sziget jelenleg moderálás alatt áll, a helyzet még alakulhat, és kapcsolatban állunk az alkotókkal”.

A Fortnite pályához egyébként készült egy videó is, ami a Twitteren jelent meg. A sok-sok negatív komment után azonban úgy tűnik, a hadsereg eltávolította, valószínűleg addig, amíg lezárul a folyamat. Többen megjegyzik, hogy igen tisztességtelen ilyen módon toborozni, ráadásul a Fortnite játékosok körében, akik köztudottan többnyire kiskorúak. Sem Yung Filly, sem Elz the Witch nem kommentálta a közösségi médiában a közelgő versenyt.

Nem ez az első alkalom viszont, hogy a hadsereg a videojáték felé fordul, hogy reklámozza magát. Az amerikai hadsereg korábban saját Twitch csatornát is indított, aminek műsorai rendszeresen botrányba fulladtak. A nézők ugyanis elárasztották a chatet a háborús bűnökkel kapcsolatos kérdésekkel. A chat moderálására tett erőfeszítések kudarcot vallottak. A brit hadsereg nagy tervére a Fortnite-ban a tervek szerint január 24-én kerül sor, vélhetően a brit hadsereg még aktív Twitch csatornáján. Egyelőre többet nem tudunk!

Borítókép: TheGamer

Ezt láttad már?

Ez a 69 kultikus játék hamarosan ingyen remasterelést kaphat

×