Teljesen megértem azokat a rajongókat, akik nehezményezik, hogy a Like a Dragon: Infinite Wealth alapjátékában nincs benne a New Game+.

2024.01.20. – Aki alapvetően szereti a Yakuza játékokat, bizonyára nagyon várja már a Like a Dragon: Infinite Wealth megjelenését, ami január 26-án várható. Azonban a Sega most olyan döntést hozott, amilyet korábban még egyetlen kiadó sem.

Fizetőssé tette a New Game+ lehetőséget az alapjátékban.

Hogy mi?

Mindenki jól tudja, hogy rengeteg single player játékban adott a lehetőség, hogy miután végijátszottuk a játékot, elkezdhetjük még egyszer, a New Game+ játékmódban. Ennek lényege, hogy a korábbi játékmenet során megszerzett felszerelés, tapasztalat, skillek, eszközök, összegyűjtött dolgok mind megmaradnak, és így vághatunk neki a történetnek még egyszer. Hosszú, hosszú évek óta így működik ez, és a New Game+ általában ingyenes.

Azonban a Like a Dragon: Infinite Wealth (a korábban Yakuza néven ismert franchise) esetében a New Game+ opciót csak akkor kapjuk meg a befejezés után, ha megvásároltuk a játék drágább verzióit – írja a PCGamer. Vagyis nem része az alapjátéknak, ami a játékosok szemében kissé sokkoló. Szóval aki az alapjátékot veszi meg, később nem nyomhat rá a New Game+-ra, ehhez meg kell vásárolni a játék következő szintjét, ami minimum

15 dollárral, kb. 5200 forinttal többe kerül.

Oké, talán ez nem egy hatalmas összeg, de lehet, hogy valakinek nagyon sokat számít. Itt inkább az elv a megdöbbentő, hogy egy általában alapvető funkcióért kell többet fizetni. Persze gondolhatnánk, hogy ez csupán egy hiba, de elvileg megerősítették, hogy nem így van.

Egy Redditen valaki azt írja, külön rákérdezett a Segánál, és azt a választ kapta, hogy valóban így van: a New Game+ csak a Master Vacation Bundle-höz és annál drágább csomagokhoz jár. Ami minden bizonnyal bosszanthat néhány Yakuza rajongót, különösen azért, mert ezt nem jelezték korábban sehol. Sokan megvehetik az alapjátékon és aztán veszik észre a hiányosságot.

A Like a Dragon: Infinite Wealth január 26-án jelenik meg, aminek kapcsán most már tényleg érdemes arról beszélni, hogy milyen funkciók lehetnek a jövőben még fizetősek? Lesz monitorhasználati-díj, kontroller-beállítási díj? Mi jöhet még?

Ezt láttad?

Hazánk világhírű anime rajzfilmekben #1 – hihetetlen magyar utalások

×